Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Herkes 2018’de diye biliyor seçimi. Yani aidatları şubat ayında yatıracak. Şimdi o üyeler aidatları yatırmadı. Tabii fırsat gördüler. Kaptı kaçtı yapmak istiyorlar. Muhalefet hazırlanamadan bu işi bitirelim diyorlar. Baskın seçim değil, baskın rezalet.”

        - G.Saray’ın kongre kararını nasıl yorumluyorsunuz? Sizce bu bir baskın seçim mi? Özbek bu sıkıntıları bir fırsat olarak mı gördü?

        Baskın seçim değil, baskın rezalet. Seçim ayın 20’sinde deniyor ya, yanlış. Seçim ayın 13’ünde. Orada çoğunluk sağlanamazsa ki sağlanamaz 20’sinde yapılacak. Bu şu demek; yönetime aday olan birileri var ise Özbek dışında, 9 gün içinde listesini hazırlayıp Divan Kurulu’na sunmak zorunda. Hangi aklı başında adam 9 günde liste hazırlayabilir. Listede var belki 100 kişi. Her biri ile konuşacak, ikna edecek. Sonra da seçim çalışması yapacak. Bunları 1 haftada yapması gerekiyor.

        Olacak iş mi? Ayrıca oy kullanacak üyeler meselesi var. Herkes 2018’de diye biliyor seçimi. Yani aidatları şubat ayında yatıracak. Şimdi o üyeler aidatları yatırmadı. Tabii fırsat gördüler. Kaptı kaçtı yapmak istiyorlar. Muhalefet hazırlanamadan bu işi bitirelim diyorlar. 3 yıl 5 ay daha kalmak için bunu yapıyorlar. Şu anda taraftarları ile bir araya gelip “Süper hamle yaptık, şapa oturdular” diye konuştuklarını biliyoruz.

        GERÇEK G.SARAYLILAR UTANÇ İÇİNDE

        -İki gündür sürekli insanlarla konuşuyorsunuz. Camiadaki hava nedir? Genel kurul bu gelişmeler karşısında ne düşünüyor?

        Gerçek Galatasaraylılar, iyi Galatasaraylılar, hakim Galatasaraylılar utanç içinde. Bu garabeti, bu saçmalığı, bu gereksizliği anlamlandıramıyorlar. Özbek’in yandaşları ise “Nasıl gol attık” havasındalar. Bazı isimlere aday ol baskısı yapılıyor ama 9 gün içinde kim çıkabilir ki, doğru düzgün adaylardan. Tam bir kaos var. Dursun Özbek 1000 kişinin bile katılmadığı bir kongre yapar ve 900 oyla başkan olur böyle giderse.

        BÖYLE DEVAM EDERSE 3 YIL DAHA DAYANAMAZ

        - Özbek seçilirse üç yıl daha görevde kalacak. Üç yıl dayanabilir mi?

        Böyle bir yönetim anlayışı ile dayanması mümkün değil. Şimdi yapacağını söyleyeyim. Gidecek Ali Dürüst gibi, Abdurrahim Albayrak gibi, başka bazı önemli isimlere yönetimde görev teklif edecek. Kabul etmezlerse kalkıp “Bakın ben istedim onlar gelmedi” diyecek. Bu isimlerin saygınlığını yıpratacak. Ama böyle bir anlayışı sürdürürse, kulübü kardeşi Mehmet Özbek ile yönetmeye ya da batırmaya devam ederse 3 yıl dayanması mümkün değil. Batırır ve kaçar ya da kovalarlar.

        YENİ GALATASARAY YENİ TÜRKİYE’NİN BİR PARÇASI

        - G.Saray bu tip sarsıntılarda kendisini yenileyebilen ve sorgulayan bir kulüp. Hiç tartışmasız durum ne olursa olsun hocasını gönderebiliyor ve hatta kongreye gidebiliyor. Diğer kulüplere bakarsak durum hiç de öyle değil. Bu G.Saray’a has bir durum. Bunu nasıl açıklıyorsunuz?

        Bu kez durum tam da öyle değil. Elbette Galatasaray çok zor durumlara girip, başarıyla çıkabilen bir kulüptü ama “tü” diyorum. Dursun Özbek’le bu durum değişir gibi oldu. O dediğiniz Galatasaray “Eski Galatasaray”dı. Eski Türkiye’deydi. Şimdi Yeni Türkiye var ve “Yeni Galatasaray” da bunun bir parçası. Üstelik de Dursun Özbek kulübün çok önemli kaldıraçlarını heba edip gidecek.

        10 GÜNDE KİM YÖNETİM KURUP KARŞISINA ÇIKACAK

        - Dursun Özbek’i istemeyenler bu olayı bir fırsat olarak görüp bir aday etrafında toplanabilir mi? Yoksa tek adaylı bir seçim mi olur?

        10 günde kim yönetim kuracak da karşısına çıkacak! O da bunu bildiği için böyle yapıyor zaten. Biz kendisine geçen sezon sonu çağrı yaptık. “Seçime git. En azından yönetimini güçlendir, istiyorsan öyle devam et” dedik.

        Yapmadı.

        Kötü bir hoca ile sezona girdi. Dünya kadar transfer yaptı ve şimdi baskın seçim yapıyor. O gün niye yapmadın da bugün yapıyorsun diye sorarlar adama. Bence şimdi olması gereken, Aysal sonrası olduğu gibi, 6 aylığına gelecek bir saygın başkandır. Gelecek, herkesi toparlayacak, tüm güçlü isimleri yönetime alacak ve mayısta yine şampiyon bir Galatasaray bırakacak bir güçlü, ağabey isim lazım.

        HELVACI’NIN HAZIRLADIĞI BERBAT BİR TÜZÜĞÜMÜZ VAR

        - Dursun Özbek, yeni gelecek olan yönetimin 3 yıllığına geleceğini söylüyor, yani mayısta seçim yok. Daha önce örneği Ünal Aysal döneminde yaşandı. Bu konu için ne diyeceksiniz?

        Mehmet Helvacı’nın Adnan Polat döneminde hazırladığı berbat bir tüzüğümüz var ve bu konuda bir açıklık yok. Duygun Yarsuvat bu garabeti ortadan kaldırmak ve bir içtihat oluşturmak için 7 aylık bir yönetim yaptı ve seçime gitti. O yönetimde başkan yardımcısı olan Dursun Özbek ise o boşluğun üzerinden 3,5 yıllık bir yeniden başkanlık inşa etmek istiyor. Seçilirse eğer Mayıs 2021’e kadar yani 3,5 sene başkan olmayı hedefliyor. Bilmiyor ki, bu tavırla o koltukta 3,5 sene falan oturamaz.

        HİÇBİR YÖNETİCİ G.SARAY’A KEFİL OLACAK KADAR BÜYÜK DEĞİLDİR

        - Başkanlığa aday olacak kişiler ocak sonunda kredi borçları ve diğer ödemeler ve Özbek’in teminat olarak altına attığı imzaların toplamı olan 200 milyon liradan fazla bir parayı cebine koymak zorunda. Bu bir engel mi?

        Dursun Özbek’in teminat olarak attığı imzalar orada durur. Biz zaten başından beri başkanların şahsi kefaletine karşı çıktık. Bunu benim yönetimde olduğum dönem ortadan kaldırmıştık. Hiçbir yönetici Galatasaray’a kefil olacak kadar büyük değildir diye. Özbek ise bu kötü alışkanlığı yeniden başlattı. Onun teminatları durur ve o borçları Galatasaray öder. Cebinden koyduğu bir paradan söz ediliyor. O parayı niye koydu onu da anlamak mümkün değil. Çünkü ihtiyaç yoktu. Galatasaray zaten o kadar krediye sahipti. O da günü geldiğinde ödenir Özbek’e. Tabii Özbek giderse. Sözünü ettiğiniz ödemelere gelince. Onlar Galatasaray’ın ödeyeceği paralar. İster Dursun öder, ister durmasın öder.

        ÖZBEK’İN YÖNETİMİNE GİRMEM

        - Özbek, size yönetimine girme teklifi yapsa! Size ve sizin yakın dostlarınız olduğunu bildiğimiz isimlere. Nasıl karşılarsınız?

        Güldürmeyin beni. Galatasaray’a kimin başkan olacağını ben belirleyemem ama bir gün yönetime gireceksem kimin başkanlığı altında böyle bir şey yapacağıma ben karar veririm. Özbek bu isimlerden biri değil kesinlikle.

        *************

        BAŞTAN SONA FİYASKO

        - Malatya yenilgisi bardağı taşıran son damla oldu. Başkan Özbek birkaç gün önce “Pırlanta gibi adam” dediği Tudor’u anında gönderdi. Sizce doğru bir karar mı? Yoksa bu sezon Tudor ile idare edilebilir miydi?

        - Dursun Özbek’in bu süreçte kaybettiği en önemli şey “güvenilirliği” oldu. Bana göre zaten yoktu ama Galatasaray camiası açısından da bunu kaybetti. Bir hafta önce Divan Kurulu toplantısında çıkıp “Yönetimimiz güçlü, konulara hakimiz, Galatasaray için çalışıyoruz, hocamıza güvenimiz tam” diyeceksin, “Projelerimiz var” diyeceksin. “Salon, Florya, Riva ara verecek halimiz yok” diyeceksin, üç gün sonra üç beş destekçin ve avukatlarla toplanıp “Tudor’u kovalım ve baskın erken seçim yapalım” diye karar alacaksın. Ne oldu üç günde? Niye değişti böyle? Başkan Özbek’in 2 yıllık yönetiminde bu giden 4. teknik direktör.

        Önce Hamza Hamzaoğlu gitti. Denizli geldi. Sonra Denizli gitti, Riekerink geldi. Ardından Riekerink gitti, Tudor geldi. Şimdi de Tudor gitti. Tüm bu olan bitenlere bakınca siz “Hatalar teknik direktörlerde” diyebilir misiniz? Bu karar tabii ki yanlış. Ben Tudor’un geçen sezon sonu gitmesi gerektiğini yazdım. Ancak bu sezon başladıktan sonra gitsin diye tek kelimem yok. Çünkü sorunun hocada olmadığı belli. Dursun Özbek yönetimi ile Guardiola’yı getirsen olmaz. Şimdi kim gelecek? 20 gün sonra seçim var. Yönetim seçime giderken teknik direktör getirecek! Nasıl olacak bu? Ya başkası başkan seçilirse. Başından sonuna kadar fiyasko.

        *************

        TUDOR YETERSİZ, DAHA FENASI YÖNETİM YETERSİZ

        - Teknik anlamda Tudor nerede kaybetti. Neyi yapamadı?

        Teknik meknik hikaye. Öyle bir şey yok. Tudor yetersiz. Ama daha fenası yönetim yetersiz. Bakın bu kulübün takımı altyapı hocasıyla şampiyon oldu. Bu takım Hamza ile şampiyon oldu. Niye? Çünkü iyi yöneticiler vardı. Şimdi yönetim yok. Felaket bir yönetim var. Tarihin en pahalı Galatasaray’ı kurulmuş. Takımın lideri yok. Sahada mağlubiyeti kabul etmeyip, takımı toparlayacak adam yok. Yahu bir Sabri bile yok takımda ateşleyecek. Takımın saygı duyduğu bir yönetim yok. Hadi o yok. Saygı duyduğu bir hoca da olmayınca iş böyle oluyor işte. En azından birinden biri olmalı. Galatasaray’da ikisi de yok.

        *************

        ÖZBEK’İN TERİM’İ GETİRECEĞİNİ PEK ZANNETMİYORUM

        - Sizce Fatih Terim gelmeli mi?

        Böyle bir yönetimle kim gelse fark etmez ama işin doğrusu, bugün bu ortamı toparlayabilecek en kestirme yol sanki Terim. Ama onun da garantisi yok çünkü dediğim gibi yönetim çok kötü. Terim hep iyi yönetimlerle başarılı, kötü yönetimlerle başarısız oldu. Canaydın iyi insandı ama başarısız bir başkandı. Terim onunla başarılı olamadı. Aysal döneminde Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak gibi iki iyi isim vardı Terim başarılı oldu. Burada olur mu, olmaz mı, bilemem. Ben bu başkanın Terim’i getireceğini de pek zannetmiyorum.

        *************

        F.BAHÇE’NİN YUKARI TIRMANACAĞINI HEP SÖYLEDİM

        - Lige dönersek herkes kafa kafaya. Ligin ikinci yarısı muhteşem olacak. Düşünceniz nedir?

        Şimdi ben bunun böyle olacağını haftalardır söylüyorum. Bazı dangalak Fenerbahçeli taraftarlar benim Aykut Kocaman’ın konuşmalarına “Saçma sapan” demem üzerinden Fenerbahçe’nin ligdeki sıralaması ile ilgili bana hakaret edip duruyorlar. Bu salaklara benim söyleyeceğim arşive bakmaları. Fenerbahçe’nin yukarılara tırmanacağını ben hep söyledim. Hatta Galatasaray’dan daha üst basamağa çıkacağını bile söyledim. Sadece şampiyonluk şansı olarak diğerlerinden daha az çünkü geçmesi gereken 3 takım var hepsi birden tökezlerse olur ki zor dedim. Şu anda 3 puanlık bir puan farkı aralığında 6 takım var. Yine daha önce de belirttiğim gibi yayıncı kuruluş dedikleri beIN Sports açısından tadından yenmeyecek bir durum.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar