Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        F.Bahçe’nin dramı bu maç değil, Aziz Yıldırım’dır, Aykut Kocaman’dır. Bence şampiyon olma ihtimali yüzde 1 falandır. Kocaman ‘Puan farkı suni’ dedi ama farkı ‘tabii’ hale getirmek için her şeyi yapıyor. G.Saray için Tudor ne ise, F.Bahçe için Kocaman odur!”

        - Fenerbahçe, Kayserispor önünde dramatik bir maç oynadı, son saniyede puan kaybetti. F.Bahçe’nin şampiyon olma ihtimali nedir?

        Dramatik bir maç sözü çok hoşuma gitti. Ama F.Bahçe’nin dramı bu maç değil, F.Bahçe’nin dramı Aziz Yıldırım’dır., Aykut Kocaman’dır. Bana sorarsan Fenerbahçe’nin şampiyon olma ihtimali yüzde 1 falandır. Aykut Kocaman “Puan farkı suni” dedi ama onu farkı “Tabii” hale getirmek için her şeyi yapıyor. G.Saray için Tudor ne ise, F.Bahçe için Kocaman odur.

        KOCAMAN+TUDOR= SIFIR

        - Aykut Hoca yine beraberlikte baş mimardı. Sizce sahanın en iyisi Valbuena ve Ozan’ı çıkarmak, rakibe davetiye çıkarmak anlamına gelmiyor mu?

        Diyorum ya Tudor’la aynı kafa. Aynı boşluk diye. Maçtan önce Valbuena’yı çıkarmayı kafaya koymuş. Ona bakmıyor bile. Yahu Valbuena çıkar mı? Çıkarıyor. Aynı hatayı G.Saray maçında da yaptı ama hataya doymuyor. Tudor, Gomis’i çıkartıyor, o Valbuena’yı. Üstelik de F.Bahçe hocası hatayı öndeyken yapıp puanları veriyor. Ozan’ı çıkarmak da öyle. Bilmiyorlar kardeşim. 2 teknik direktörün toplamı 0 dedim. İkisi de 0’dır. Hatta eksidir.

        - Peki ne olacak Aykut hocanın hali?

        Sezonu tamamlar. Yüzde 1 ihtimal gerçekleşip de şampiyon olamazsa bir daha F.Bahçe maçlarını televizyondan izler. Ama sezonu tamamlar.

        **************

        ÖZBEK’İN BAŞKAN IGOR’UN HOCA OLMASI HATA

        Tudor için hep aynı şeyleri söylediniz, size kızdılar ama şu anda herkes aynı yere geldi. Trabzon maçında sizce nerelerde hata yaptı?

        - Hata çok önceye gidiyor. İlk hata G.Saray’ın Dursun Özbek’i başkan yapması. İkinci hata Özbek’in, Tudor’u teknik direktör yapması. Trabzon maçındaki yenilgi, hata değil, daha önce yapılmış hataların sonucudur. Sezon başından beri söylüyorum; “G.Saray şampiyon bile olsa, bu şampiyonluk Tudor’un kötü bir teknik direktör olduğu hatta teknik direktör olmadığı gerçeğini değiştirmez.”

        Siz dahil herkes Tudor’u birkaç maç sonucuna bakıp yere göğe koyamazken, ben Tudor’un G.Saray’a taktik anlamda hiçbir katkı yapmadığını, G.Saray’ın tek tip, baskı ve coşkuya dayalı bir futbol oynadığını ve futbol anlayışı rakipler tarafından çözülünce zor günler yaşayağını söyledim. Açın Bloomberg TV’nin arşivini veya buradaki röportajların arşivini görürsünüz. Tudor’un 10. haftaya kadar kredisi var dedim. Sonrasında ak kara ortaya çıkar dedim. Şimdi ak kara tam da dediğim günlerde ortaya çıkmaya başladı.

        Kasımpaşa maçında söylediklerimi hatırlayın. “Kasımpaşa doğru taktikle oynasaydı G.Saray’ı yenerdi” diye bas bas bağırdım çünkü G.Saray’ın zaafları kabak gibi ortaya çıkmaya başlamıştı. Şimdi kaldı Başakşehir ve Beşiktaş maçları. Onlardan da ‘sıfır’ çekerse seyreyle sen gümbürtüyü. Ki muhtemeldir. Kuvvetle mehtemeldir ki, oralarda da yenilebilir.

        TUDOR’A YARDIMCI ŞART

        - Sizce, Tudor bu ligi götürebilir mi? Götüremezse G.Saray ne yapmalı?

        Tudor ligi migi götüremez. Bunu geçen seneden beri söylüyorum ben. Bakın 6 büyük maç oynamış geçen yıldan beri ala ala 1 puan almış bu adam o maçlardan. Bu sene 2 büyük maç 1 puan. O da Tudor kadar kötü bir hoca olan Aykut Kocaman’dan alınmış 1 puan. Rakamlara bakarak siz söyleyin götürebilir mi, götüremez mi? Ama bu saatte Tudor’u yollamak yanlış olur. Ben olsam Tudor’un yanına 1. sınıf bir yardımcı getirerek bu işi çözmeye çalışırım. Hasan Şaş mı olur, kabul ederse Sergen Yalçın mı olur, bilmem. Ama bu tip bir 2. adama ihtiyaç var.

        ELEŞTİRDİĞİN FUTBOLDAN 2 GOL YİYORSUN!

        - Tudor, Trabzon’un futbolunu eleştirdi. Sizce haklı mı? Maçtan sonra Cenk Ergün konuştu, ancak büyük yankı yaratmadı. Kulüpte Faruk Süren, Ali Dürüst tarzında ‘ağır yönetici’ ihtiyacı var mı?

        Eleştirdiğin ve artık oynanmıyor dediğin futboldan 2 gol yiyip, o futbola maç kaybediyorsan eleştiri hakkın olmaz. İyi bari rakibin nasıl oynayacağına da Tudor karar versin. Ne bu yağma Hasan’ın böreği mi? Cenk Ergün’e gelince... Cenk kendi halinde bir adam. Elbette ki, o ağırlığı olamaz. Ama kim konuşacak? Cengiz Özyalçın mı, ya da her konuşmasında akım derken başka şeyler söyleyen Nasuhi Sezgin mi? Mesele şu. Başkan yönetimden kimseye güvenmiyor. Kardeşi Mehmet Özbek hariç. Bu yüzden de sözde kurumsallaşma gösterisi olarak Cenk konuşuyor. Ağır yönetici ihtiyacı değil, “yönetici” ihtiyacı var. G.Saray’ın “Mektep nepotizminden” çıkması lazım.

        ÖZBEK, MEKTEP NEPOTİZMİ YAPIYOR

        - Yeni kavram yarattınız. Mektep nepotozmi de nedir?..

        O şu demek. Kulüpte her tarafa profesyonel yönetici diye Galatasaray Lisesi mezunu, konuyla alakası olmayan bir sürü adam dolduruluyor. Her göreve bir mektepli. Layıksa tabii ki başımızın üzerinde yeri var. Mektepli arkadaşlarımız eşitler arasında birincidir elbette ama liyakat esastır. Şimdi soruyorum mesela Celal Canoğuz diye biri var. Mektepli. Özbek’in sınıf arkadaşı. CEO yapmışlar. Yahu bu beyefendi, G.Saray dışında bir spor kulübünde CEO olabilecek nitelikte mi? Değilse G.Saray’da nasıl olabiliyor! Böyle çok örnek var. Sadece mektepli diye, sadece kongrede bir takım grupları etkiliyor diye göreve getiriliyor ve maaş alıyor. Bu bir tür nepotizmdir. Mektep nepotizmidir. Ayıptır.

        HAKEMLER LİGDE ÇEKİŞME SÜRSÜN İSTİYOR!

        - İki haftadır G.Saray’a kırmızı kartlar geliyor. Bu güçten düşmek mi, aşırı stres mi, hakem mi?

        Hepsi. Hakemlerin G.Saray’ın kopmasına ya da bu kadar uzak ara kopmasına izin vermeyeceğini haftalar önce söyledim zaten. Bu hafta Feghouli’nin kartı yüzde yüz hatalı. Daha vahimi, rakiplere çıkması gereken kartlar çıkmıyor. Bero iki kırmızı kart görmeliydi. Atılması gerektiği gibi atılsa Trabzon 10 kişi, Olcay da atılınca 9 kişi kalacak. Ama hakem böyle yapmıyor. Tam aksine G.Saray’ı 9 kişi bırakıyor. G.Saray zaten kötü oynuyor diye hakemlerin yaptığı adilikleri de görmezden gelecek değiliz. Geçen hafta Belhanda’nın, bu hafta Feghouli’nin kartları aşırı kararlar. Galatasaray’da stres ve yorgunluk henüz başlamadı. Önümüzdeki haftalarda o da başlayacak kaçınılmaz olarak. Onu da söyledik zaten. Erken forma girdi, yedek kulübesi zayıf. Sıkıntı olacak ileride diye haftalar önce söyledik. Hakemler G.Saray’a karşı birlik içinde. Ligin çekişmesi sürsün isteniyor belli ki... Halbuki gerek yok. G.Saray zaten düşüş yaşayacak. Hakemlerin ayar yapmasına gerek yok.

        **************

        VİDEO HAKEM UYGULAMASI GELMEMELİ

        - Sizce VAR sistemi gelmeli mi?

        Gelmemeli. Video hakem uygulaması işleri daha da karıştırmaktan öte bir şey olmaz. Mesela hakem ofsayt çaldı. Oyuncu ne yapacak? Duracak mı, golü atacak mı? Golü atsa sarı kart. Atmazsa ve video hakemde pozisyonun ofsayt olmadığı ortaya çıkırsa ne olacak? Ya da düdüğü dinlemedi golü attı ve ofsayt çıkmadı ama hakem düdük çaldı diye defans bıraktığı için mi attı, yoksa zaten atabilir miydi? Al başına belayı. Ve tabii sadece bazı pozisyonlar için video hakem uygulaması var. Mesela Trabzon- G.Saray maçında Bero’nun açık kırmızı kartı video hakem uygulaması olsa da verilmeyecek. Videoyu izleyecek hakem kim olacak? Hakem kendi izleyecek deniliyor basketboldaki gibi. Ya hatada ısrar ederse ne olacak? Boşuna bir karışıklık. Yeni tartışmalar. İngilizler uyguluyor mu kardeşim, ona bakalım. Ya da futbolun ileri olduğu ülkelerde var mı? Yoksa bizde de olmaz.

        **************

        EL KOL İÇİN ÇOK AĞIR, KÜFÜR İÇİNSE NORMAL

        - Caner’in cezası için ne diyeceksiniz?

        Eğer federasyonun dediği gibi el kol hareketleri için verilmişse çok ağır. Yok eğer dudak okuma yöntemiyle küfür için verilmişse normal. Çünkü kişiye ediyor. Kendi kendi söylenmiyor. Bazen hepimiz yaptığımız bir salaklık, hata yüzünden kendi kendimize küfür ettiğimiz olur. Caner’inki öyle değil. Doğrudan adama küfür. Ama talimatlarda dudak okumayla ceza diye bir şey yok. Varmış, çıkarmışlar. Şimdi yine koydular ama sonradan koyulduğu için Caner’e işlemez. O yüzden de ceza Tahkim’de bir miktar düşürülür diye umuyorum. Asıl mesele şu. Kurallarla, yöntemlerle, talimatnamelerle o kadar çok oynuyorlar ki, herkesin kafası karışıyor.

        BEŞİKTAŞ’TA TEPKİLERİ BÜYÜTMEMEK LAZIM

        - Beşiktaş, 4 hafta sonra kazandı. Ama gerginlik sürüyor. Oğuzhan’ın tepkisi, Medel, Lens sıkıntısı. Yorumunuz nedir?

        Kazandı ama zor kazandı. Biraz da şansa kazandı diyebilirim. Çünkü iyi oynamadı. Lig maçlarını iyi oynamıyor. Bence önemli de değil. Şampiyonlar Ligi’nde kazanmaya devam etsinler, ligde kötü sonuçlar alsınlar ben razı olurum. Para ve şan şöhret orada. Nasıl olsa Şampiyonlar Ligi’ne verilecek arada ligi toparlarlar. Oğuzhan’ın tepkisi biraz abartılıydı ama futbolda bunlar hep oluyor. Büyütmemek lazım. Yedeklerin oyuna girmek istememe meselesi ise yanlış anlaşmadan kaynaklanmış galiba. Öyle değilse bile büyütülecek bir şey değil. Şenol Güneş’in sorunu.

        MONACO KARŞISINDA KARTAL İŞİ BİTİREBİLİR

        - Şampiyonlar Ligi’nde Kartal’ın, Monaco maçı için görüşleriniz...

        Beşiktaş 1 puan daha alırsa Şampiyonlar Ligi’nde üst turu garantileyecek. O bir puanı Monaco’dan alabilir. Monaco hala çok iyi değil. Üstelik daha sahasında Porto’yu da ağırlayacak Beşiktaş. İşi bir şekilde bitirir. 4 ya da 6 puan bile alabilir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar