Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maçtan önce sahadaki futbol görüntüsünü tahmin ediyorduk. Oyun başladığında da yanılmadığımızı gördük. Galatasaray sadece hücum, Gençlerbirliği de sadece defans düşünüyordu. Maç başlar başlamaz oyunu rakip alana yığan G.Saray, geride inanılmaz geniş alanlar bırakıyordu. G.Birliği 5-4-1 gibi oynuyor, geride de adeta rakibine bir duvar örüyordu. G.Saray ilk yarıda kanatları kullanamadı. Oyunu hızlandıramadı. Orta alanda daha çok topa sahip olmasına rağmen etkili olamadı. Belhanda, Feghouli maça ağırlıklarını koyamadılar. Rodrigues ve Gomis de adeta sahada yoktular. Böyle olunca da ilk yarıda Selçuk İnan’ın kaleyi bulan ve Hopf’ta kalan iki şutu dışında G.Saray adına akılda kalan pozisyon yoktu. Maçın ilk 15 dakikası dolmamıştı ki; Manu, Maicon’dan bir top çaldı, Deniz Yılmaz’ın önüne yolladı. Bu oyuncu Muslera ile karşı karşıya kaldığında yere düşmeyip topa vursa, G.Birliği’ne piyango vuracaktı. Tatsız tuzsuz oyunun ilk yarısı golsüz sona erdi.

        İkinci yarıda G.Saray adına tek değişiklik, Rodrigues’in sol kanattan sağ kanada geçişiydi. G.Saray, bu yarıda da yine yükleniyor gibiydi ama net pozisyon bulamıyordu. Ev sahibi yine tam takım savunma yapıyor, rakibin hatalarından kazanılan toplarla ani ataklar planlıyordu. Terim ilk hamlesini son yarım saatte yaptı. Etkisiz Belhanda’yı dışarı alıp Eren Derdiyok’u sahaya sürdü. Bu değişiklikle rakip savunmayı dağıtmayı, Gomis’in yalnızlığına çare arar gibiydi. Terim daha sonra Rodrigues’in yerine Sinan Gümüş’ü, son 10 dakikada da Selçuk’un yerine Donk’u sahaya gönderdi.

        Gerçek şu ki; çıkanların yerine girenlerin ne maça ağırlığını koyacak güçleri ne de kaliteleri vardı. Oyunda beraberliğe razı olmayan, defansı hiç düşünmeyen G.Saray, maç biterken bir de büyük vurgun yedi. Kaptırılan bir top sonrasında yenilen golle maç da gitti, eldeki bütün avantajlar da. Ümit Özat ve ekibini yürekten kutluyoruz. Çünkü herkese büyük bir ders verdiler. G.Saray da Ankara’dan dönerken bir uyarı mektubu aldı. Mektup şöyle: “Oynanmadan hiçbir maç kazanılmaz. Dünkü ruhsuz, isteksiz ve futbolsuz görüntünüzle şampiyonluğu yakalamanız da hayal gibi. Kendinize gelmeniz ümidiyle”.

        İKİLİ AVERAJLAR

        G.Saray, dünkü beklenmedik yenilgiyle büyük bir avantaj kaçırdı. Rakipleri Başakşehir ve Beşiktaş’a karşı da büyük ihtimalle ikili averajda geride kalacak. Bu yüzden şampiyonluk hesapları çok şaştı.

        KULÜBE YETERSİZ

        G.Saray’ın diğer şampiyonluk adayları Beşiktaş, Başakşehir ve F.Bahçe’ye oranla kulübesi çok yetersiz. Dünkü gece bunu bir defa daha gördük. Terim’in ve takımın en büyük handikaplarından bu.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar