Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe’nin derbi maçlarına iyi hazırlanıp, iyi konsantre olduğunu düşünüyorduk. Dün maç başladığında da fazla yanılmadık. Zirve yarışından kopmamak için sadece kazanmak durumunda olan Beşiktaş’a ilk yarıda F.Bahçe göz açtırmadı. Ev sahibi şüphesiz böylesine önemli bir maça çok eksikle yakalanmıştı. Pepe, Talisca ve hatta Oğuzhan takımın önemli silahlarıydı. Bu, F.Bahçe için de bulunmaz bir fırsattı. Aykut Kocaman’ın sahaya sürdüğü ilk 11’deki sürpriz kaleci Kameni’ydi. Kocaman, tribünleri ve takımını belki de germemek adına böyle bir seçim yapmıştı.

        Oyun başladığında F.Bahçe yine önde baskı yapıp rakibini hataya zorladı. Beşiktaş da ilk bölümde Başakşehir’in yaptığı gibi geriden oyun kurmakta zorlanıp pas trafiğinde acemice hatalar yaptı. Rakibin ilk hatasında Dirar’la başlayan atak, Fernandao ile golle noktalandığında ilk 10 dakika dolmamıştı bile. Gol, Beşiktaş’ı daha da strese sokarken, F.Bahçe’yi de cesaretledirdi. Takımın tek ateşleyicisi Quaresma oluyordu. Portekizli olmasa, Beşiktaş atak bile yapacak durumda değildi. İlk 30 dakika dolarken, İsmail Köybaşı’nın sakatlanması, Beşiktaş için avantaj sayılırdı. Oyuna giren Şener sağ beke, İsla da zorunlu olarak sol beke geçiyordu. Quaresma’nın kanat bindirmelerinde sonuç alamayan Beşiktaş, ilk yarıyı yenik kapatıyordu.

        İkinci yarı başlar başlamaz, maçın şekli şemali de bir anda değişiverdi. Bu yarının başında, Vida’nın kafasından ağlara giden topla gelen gol, Beşiktaş’ı adeta şahlandırıyordu. F.Bahçe kabuğuna çekilmiş sadece savunma yapıyor, Beşiktaş da oyunu adeta tek kale maça çeviriyordu. Takımının sahadaki çaresiz görüntüsünü izleyen Aykut Kocaman, ilk hamlesini 60. dakikada yapıyordu. Valbuena varken, Aatif’ı dışarı alıp Alper Potruk’u sahaya sürüyordu. Bu değişiklik de F.Bahçe’ye çare olmuyordu. Beşiktaş’ın sahadaki üstünlüğü devam ederken, sahneye bu defa 22 futbolcunun en iyisi Quaresma çıkıyordu. Nefis bir vuruşla takımını öne geçiriyordu. Bu gol, sahadaki ve tribündeki Beşiktaşılılar’ı daha da coşturuyordu. Kocaman, son hamlesinin bitime 10 dakika kala Valbuena ile yapıyordu. Beşiktaş için Quaresma ne ise F.Bahçe için Valbuena o idi. Ama bunu bir tek Kocaman anlamıyor, ya da anlamak istemiyordu. Dünkü 90 dakikada müthiş bir geriye dönüş ile F.Bahçe’yi farklı yenen Beşiktaş’ı kutlayıp Kocaman’a dönelim. Bana göre F.Bahçe’nin şampiyonluk yolundaki en büyük engel; Aykut Kocaman’dır. Bakalım o bize neler diyecek. Anlat Kocaman...

        QUARESMATAŞ!

        Zaman zaman gereksiz kartlar görüp takımına zarar verdiği maçlar oluyor. Ancak Beşiktaş onunla çok farklı. Portekizli futbolcu, dün sahanın yıldızıydı. Ben dünkü karşılaşmadan sonra ona “Quaresmataş” diyorum.

        İKİLİ AVERAJ

        F.Bahçe maçı 2-1 yenik bitirse, ikili averajdan kurtulup rakibiyle puan eşitliği durumunda genel averaja bakılacaktı. Yenilen 3. gol, averaj konusundaki avantajı da Beşiktaş’a geçirdi.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar