Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe’nin ciddi sayılacak eksiklikleri vardı. Giuliano, Janssen ve Skrtel gibi... Aykut Kocaman, Mehmet Topal’ı Skrtel’in yerine monte etmiş, ön liberoda da kimsenin düşünemeyceği bir ismi görevlendirmişti. Maçtan önce ‘trend topic’ olan isim Hasan Ali’ydi. Bu diziliş ve bu 11’in Trabzon deplasmanında neler yapacağı sahada merak uyandırmıştı. Düşü- nün... Ozan’ı yok sayıp Valbuena gibi bir silahı kulübeye mahkum ediyor, sahaya sürüyorsunuz. Rıza Çalımbay’ın da sıkıntıları çoktu. Defansın göbeğinde ve sol kanadında eksiklikleri can sıkıyordu. Hele sağ ayaklı Kamil Ahmet’in solda görevlendirilmesi rakip için avantajdı.

        F.Bahçe her zaman olduğu gibi maça çok önde ve çok baskılı oynayarak başladı. Trabzon kendi evinde oynamasına rağmen bu baskıdan uzun süre kurtulamadı. Bir de kazandıkları her topu rakibe hediye edince ilk yarıda hiç etkili olamadılar. Devre biterken, İsmail Köybaşı kaleci Onur Kıvrak’la karşı karşıya kaldığında topu içeri yuvarlasa, ev sahibi soyunma odasına yenik girecekti. Golsüz biten ilk yarının ardından Rıza Çalımbay, ikinci devreye Sosa hamlesiyle başladı. Ve bu hamleyle de oyunun gidişatı değişti. Sosa adeta tek başına direksiyona geçti. Ve takımını gaza getirdi. Trabzon atak oynamaya başladı. Ve Sosa, Abdülkadir, Burak organizasyonuyla da golü buldu. Bu golden sonra Burak-Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldığında ikinci golü atsa maç da noktalanacaktı. Aykut Kocaman takımının yediği golden sonra yine aynı senaryoyu sahneye koydu. Valbuena’yı oyuna almak için yenik duruma mı düşmek gerekir? Kocaman’daki bu Valbuena takıntısını ankamak mümkün değil. Son 30 dakikaya girilirken, Aatif yerini Valbuena’ya, Hasan Ali de Eljif Elmas’a bıraktı. Son 10 dakikaya girilirken de İsla çıktı, Soldado girdi. Valbuena’nın girişiyle F.Bahçe yine canlandı ve rakip kale önünde etkili olmaya başladı. F.Bahçe yine bu oyuncunun kullandığı nefis korner sonucu Souza’nın kafasıyla beraberliği buldu. Bu gol maçın sonucunu belirlerken, bir yerde Kocaman’ın kurtuluşu oldu.

        Aykut Kocaman maçtan sonra, ilk 60 dakikayı ve Valbuena girdikten sonra son 30 dakikadaki takımının oyununu bir izlesin. Hangi takım daha etkili, görsün. Görür mü, hiç sanmam. Bana “F.Bahçe şampiyon olur mu?” diye soruyorlar. Cevap olarak, “Elbette olur ama bu hocayla değil” diyorum.

        MÜTHİŞ SEYİRCİ

        Dün tribünleri tıklım tıklım dolduran Bordo-Mavili taraftarlar, tam not aldı. Maçın başından sonuna kadar takımlarını destekleyen Trabzonsporlu taraftarların coşkusu ve sevinci ne yazık ki Souza’nın golüyle yarım kaldı.

        SAHA İÇİ YORUMCUSU

        Alper Potuk’a bir haller olmuş. Maçta her pozisyondan ya da her faulden sonra eliyle koluyla bir şeyler anlatıyor. Bazen arkadaş- larına, bazen rakip oyuncularına, genelde de hakemlere. Çok antipatik oluyor. F.Bahçe’de birileri O’nu uyarsın.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar