Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeni Malatya, Kadıköy’e gelen ‘amatör’ görünümlü profesyonel bir takımdı. Ne savunma yapmasını beceriyordu ne de hücum... Fenerbahçe karşısında böyle bir takım bulunca biraz istekli, biraz hareketli oynayınca ilk 5 dakikada 2 gol buluverdi. Önce Dirar kesti, Ozan kafayı vurdu, sonra da Soldado’nun asistiyle Giuliano farkı ikiye çıkardı. İki golden önce de rakipten çalınan toplarla sonuca gidildi. Kendi alanından çıkamayan, orta alanda rakibe baskı yapamayan, golü de şansa bırakan misafir takım karşısında 30 dakika dolmadan fark 3’e çıktı. Bu gol de sahaya kaptan olarak çıkan Hasan Ali’den geldi. Yani, acımasızca eleştirilen Hasan Ali’den...

        F.Bahçe’de Valbuena yine etkili, Giuliano bu defa biraz daha hareketli, Dirar da istekliydi. Janssen’den formayı kapan Soldado’nun ilk 45 dakikada bir asisti vardı, o da 2. golle sonuçlandı. F.Bahçe’de aradığı santrfor muydu, tartışılır.

        İlk yarı 3 farkla bitince maçın ikinci bölümü ‘idman oyununa’ döner dedik... Çünkü rakibin ne görüntüsü ne de gücü maça heyecan getirecek gibi değildi. F.Bahçe bu yarıda da yanılttı. Ne farkı artıracak pozisyonlar buldu ne de tribünleri memnun edecek futbol oynadı. F.Bahçe’den gol beklerken Yeni Malatya ancak çift kale idman maçlarında atılacak bir gol buldu.

        Aykut Kocaman son 30 dakikaya girilirken Soldado’nun yerine Janssen’i değil, Fernandao’yu oyuna aldı. Sakatlıktan yeni kurtulan Fernandao, sahalara yine bildiğimiz görüntüsüyle dönmüştü. Yine ağırdı. Yine beceriksizdi. Boş kaleye bir gol kaçırdı, inanılır gibi değil.

        Son 20 dakikaya girilirken Valbuena çıktı, diğer santfor Janssen oyuna girdi. Valbuena çıkınca da F.Bahçe’nin hücum gücü iyice sıfırlandı. Sahada gözükmeyen misafir takım da cesaretlenip F.Bahçe kalesi önünde gözükmeye başladı. Ancak onların da maçı döndürecek ne güçleri ne de silahları...

        90 dakika bittiğinde ise kazanan F.Bahçe, sadece moral buldu. Tribünler ise oynanan futboldan şüphesiz yine keyif almamıştır. Şimdi haftaya önemli bir maç var. F.Bahçe’nin dünkü görüntüsü ezeli rakibi Galatasaray’a kafa tutmaya yeter mi? Bu soruya hemen “Evet” demek çok zor, haksız mıyım?

        VALBUENA

        Aykut Kocaman da takım arkadaşları da Valbuena’ya gözü gibi baksınlar. Çünkü Valbuena olmadan, F.Bahçe’nin oyunu beceremez.

        SEYİRCİ BEKLİYOR

        Sarı-Lacivertli taraftarlar dünkü maça da ilgi göstermediler. Sanırım onlar da G.Saray maçını bekliyor. Bu doksan dakikadan sona Kadıköy ya yine dolar ya da uzun süre tenha kalır.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar