Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        F.Bahçe zirveye ortak olmak için kazanmak, Beşiktaş da en azından kaybetmemek istiyordu. Kadıköy’de F.Bahçe karşısına 5 puan farklı çıkmak Beşiktaş adına elbette ki avantajdı. İlk bölümde Siyah-Beyazlılar maça geriye yaslanarak başladılar. Hedef kontrollü oyun ve kontrataklardı.

        Aykut Kocaman, kazanılması gereken maçta Mehmet Ekici’yi ilk defa banko sahaya sürmüştü. Mehmet Ekici, 45 dakika kaldığı oyunda hem ofansif hem de defansif yönde etkili oldu. Ligin ortalarına gelmiş, hala bir sağ bek bulamamış Şenol Hoca ise bu gröeve Medel’i atamıştı. İlk yarıda F.Bahçe 3 tehlikeli atağı da Medel’in kanadından gerçekleştirdi, birinde de penaltı kazandı. Medel’in Janssen’e yaptığı faul tam amatör işiydi. Giuliano’nun penaltısıyla öne geçen F.Bahçe üzerinden stresi de attı. Yenik duruma düşen Beşiktaş da ofansif oyuna yöneldi.

        Kadıköy’de protesto yağmuruna tutulan Caner, oyuna çok fazla konsantre olamadı. Babel’in aldığı her topu kaybedişi, F.Bahçe’ye ani atak fırsatları yarattı. F.Bahçe önde giderken Quaresma, iki sarı kartlık hareket yaptı. Hem de rakip alanda. Affedilir gibi değil! Kırmızıyı gördü ve rahatladı.

        F.Bahçe öndeydi ve rakip 10 kişi kalmıştı. Avantajlar ev sahibindeydi. Biz bunları düşünürken Neto, gole giden Cenk’i düşürünce bariz gol şansı yorumundan bariz gol şansı durumundan kızardı. Sahaya da sayısal eşitlik geldi.

        İkinci yarıda Kocaman, Mehmet Ekici’yi dışarı alıp Mehmet Topal’la başladı. Şenol Güneş’in ilk hamlesi de oyun başladıktan sonra oldu. Silik Talisca’yı dışarı alıp Negredo’yu sahaya sürdü.

        Bu yarıda Giuliano ve Valbuena’nın etkisiz kalışıyla orta alan üstünlüğünü ele geçiren Beşiktaş daha çok pozisyon üretmeye başladı. Neto’nun olmayışıyla defansta sıkıntılar yaşayan F.Bahçe’de Isla, Hasan Ali ve Josef müthiş mücadelelerle açıkları kapatıyorlardı. Kocaman’ın Valbuena-Alper Potuk değişikliğiyle F:Bahçe de pozisyon bulmaya başladı.

        Sonra ikinci penaltı geldi. Atiba atıldı, “Maç bitti” dedik. Babel’in golü geldi, “Ne oluyor?” dedik. İsmail Köybaşı atıldı, maç adeta macera filmine döndü! Ve film F.Bahçe için mutlu sonla bitti. Bize dünkü müthiş derbiyi izlettiren iki takıma da teşekkürler. F.Bahçe’ye de zirve yarışına yeniden “Hoş geldin” diyelim.

        **************

        ISLA VE JANSSEN

        Dünkü oyunun öne çıkan isimleriydi. Biri defansta biri ofansta çok iyi mücadele edip galibiyette önemli rol oynadılar. Kısacası doğru yabancı transferler olduklarını gösterdiler.

        **************

        QUARESMA

        Tamam, taraftarın sevgilisisin. İyi oyuncusun. Ama böylesine önemli bir maçta alakasız iki kart görüp takımını 10 kişi bırakıyorsun. Ben olsam seni artık biraz kulübeye çekerim.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar