Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        F.Bahçe, Advocaat’ın pek umurunda değil. Hollanda’ya gidiyor, geri geliyor, maça çıkıyor, kenarda şovunu yapıyor. Lig bitmiş, takıma sağ bek bulunmamış. Ozan Tufan yok, Hasan Ali yine sağ bek. İsmail Köybaşı, sol taraf boşalınca takımda kendine yer bulmuş. Josef ve Mehmet Topal, oyunu genelde defansif düşünüyorlar. Bu Josef seneye takımda banko yer bulacaksa yazık. Alper Potuk başka bir alem. Onu her zaman destekleyen yazılar yazdım. Ama görüyorum ki, gidişatı iyi değil. Top kazanıyor, “Bravo” diyorsun, arkasından yaptığı harekete ise gülüyorsun! Her pozisyona itiraz ediyor. Rakibin çenesine vuruyor, sarı kart görüyor, cezalı duruma düşüyor ve yine de “Yapmadım” diyor.

        Van Persie ilk 45 dakikada kaleye değil, tribünlere doğru tek bir vuruş yaptı. Sonra attığı gollere çocuklar gibi sevindi. Sow hala attığı röveşata gollerinin gölgesinde. Elle gol atıyor, itiraz ediyor. Lens bir var bir yok. Duran top kullanıyor. Zaten F.Bahçe’nin gol için umudu da duran toplar ve de Lens’in sahneye çıkması.

        Böyle bir takım karşısında G.Birliği çok mu iyi oynadı, hayır. Hatta ilk yarıda doğru dürüst pozisyon bile bulamadılar. Devre biterken bir serbest vuruş kazandılar. Eski F.Bahçeli kaptan Selçuk Şahin, nefis ve ustaca vurdu, ilk yarının skorunu belirledi: 1-0.

        İkinci bölümde F.Bahçe oyunu önde oynamaya başladı. Bu yarının başında sahneye çıkan Lens’in kale önüne kestiği topta Van Persie’nin kafa vuruşuyla gelen gol eşitliği getirdi. F.Bahçe’nin öne çıkıp geniş alanlar bıraktığı dakikalarda G.Birliği hiç sahada yoktu. Hiç hücum düşünmediler, rakibe adeta davetiye çıkardılar. Düşünün Volkan Demirel’e bu yarıda tek ciddi top gelmedi.

        Sonuçta F.Bahçe tecrübesini konuşturdu, Van Persie’nin penaltısıyla öne geçti ve maçı da galibiyetle bitirdi. Advocaat’ın fazla hamleleri yoktu, futbol yoktu, pozisyon yoktu. Ama F.Bahçe yine kazanmayı başardı. Kazanan takımlara fazlaca yüklenemezsiniz. Ama şunu söyleyebiliriz; F.Bahçe yönetimi bu tesadüfi ve futbolsuz galibiyetlere aldanmasın. Bu takım ciddi şekilde yenilenmeli. Yoksa yeni sezonda da ne tribünler dolar ne de büyük hedefler kovalanır.

        Dünkü galibiyetle F.Bahçe lig 3.’lüğü için büyük bir avantaj sağladı. Şu işe bakın, nereden nereye! Lig 3.’lüğünü hedefleyen bir takımın taraftarını mutlu edebilir misiniz? Hiç sanmam...

        ÖNCE FORVET

        F.Bahçe önümüzdeki sene yenilenecek. Bence işe hücum hattından başlasınlar. Çünkü Fernandao, Emenike, Sow ve Van Persie ile yeni sezonda yola çıkmak intihar olur.

        SEYİRCİ HAKLI

        Dünkü maçta oynanan futbola bakınca seyirciye bir kez daha hak verdim. Neden mi? Bu oynanan futbola bu seyirci çok bile.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar