Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kupayı aklına takmış Fenerbahçe ile ligi aklına takmış Başakşehir arasındaydı rövanş. Önceleri kupa bizim neyimize diyen Fenerbahçe, o kupayı şimdi en çok isteyen takımdı. Çok değil birkaç yıl önce Fenerbahçe Kadıköy’de bir yarı final maçına çıksa kapılar saatler öncesinde kapanırdı. Dün gece stadın kapılarını açsalar bile içeri girmek isteyen çok Fenerbahçeli yoktu. Seyirci desteği olmayışı da böyle bir rövanş için dezavantaj sayılırdı. İlk maçtaki skor Fenerbahçe’nin en büyük güvencesiydi. Tura ortak olmak için Başakşehir’in öncelikle gol bulması gerekiyordu. Maçın ilk yarısında skor avantajlı Fenerbahçe defansif, misafir takım da ofansif futbolu tercih ettiler. Geçen haftanın yokları, Skrtel, Josef ve Van Persie’yi Advocaat sahaya sürmüştü. Fenerbahçe ilk bölümde Van Persie ile iki net pozisyon yakaladı, faydalanamadı. Başakşehir topla daha çok oynuyordu ama üçüncü bölgede hiç etkili olamadı. Devre golsüz giderken Emre’nin şutunda Volkan Demirel yerden seken topu kontrol edemeyince Başakşehir soyunma odasına önde gitti. İkinci yarıda roller değişmişti. Bu defa Başakşehir defansif, F.Bahçe ofansif oynamaya başladı. Advocaat’ın ilk hamlesi son yarım saatte geldi. Alper Potuk’u çıkardı, Ozan Tufan’ı sağ beke değil, orta alana aldı. Son bölümde turu kurtarmak adına Fenerbahçe, takım halinde yüklenmeye başladı. Lens’in sağ kanattan getirdiği topta Sow kale önünde sert vurdu ve eşitliği sağladı. Bu golden sonra Fenerbahçe savunuyor, Başakşehir yükleniyordu. Golü de yine önce misafir takım buldu. Maç bitti tur gitti derken de Ozan Tufan’ın golü imdada yetişti. Ve 90 dakika ilk maçtaki gibi bitti, iş uzadı.

        Maçın uzatma dakikalarında Volkan Demirel, Fenerbahçe adına yine önemli işler yaptı. Ama kazanmak için gol atmak lazımdı. Uzatma da eşitlikle sona erince son zamanlarda yaşamadığımız, bir penaltı atışları izledik. Sonuçta da gülen taraf Başakşehir oldu. Bu takımı alkışlayalım ve şapka çıkaralım. Abdullah Hoca’yla Türkiye’ye ders veriyorlar diyelim ve gelelim Fenebahçe’ye...

        Dünden sonra hedefsiz kaldı. Çekirge bu defa sıçrayamadı. Şimdi hep birlikte Advocaat masallarını dinlemeye hazırlanalım!

        EMRE BELÖZOĞLU

        Futbolu bırakmasını bekleyenler çok ama çok yanılıyorlar. Dün gece de oynadığı futbolla haklı takdir topladı. Tribündekiler inanıyorum ki Emre’yi “Kim, ne için sattı” diye dün gece çok hayıflandılar. Helal olsun kaptan.

        HERKES SUÇLU!

        Dünkü maçtan Fenerbahçe’de suçlular aranacak. Bana göre yönetim de, teknik direktör de, futbolcular da, tribüne gelmeyen seyirci de suçludur. Yani herkes suçludur.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar