Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe’deki en büyük değişiklik Van Persie’nin uzun bir aradan sonra ilk 11’de maça başlamasıydı. Karabük ligde iyi futbol oynayan ve de büyüklere kafa tutan bir ekip. Daha önce kendi evinde hem G.Saray’ı hem Beşiktaş’ı hem de Trabzon’u devirmişti. Advocaat bunları hesaba katmış olacak ki F.Bahçe’yi maceraya sürükleyecek bir planla sahaya çıkarmamıştı. Kontrollü oynuyorlar, orta alanı kalabalık tutuyorlar, golü de ani ataklarla düşünüyorlardı.

        Çabuk atağa kalkan ev sahibi ise ilk yarıda rakibine hep üzerine gelsin diye davetiye çıkardı. F.Bahçe’nin bu tuzağa düşmeyişi Karabük’ün pozisyon bulmasını zorlaştırdı. Orta alanda Traore’nin olmayışı, kanat oyuncusu Latovlevici’nin sakatlanıp oyundan erken çıkışı, Seleznyov’un Kjaer ve Skrtel’den yediği kelepçeler ev sahibini etkisiz hale getirdi.

        F.Bahçe orta alanında Alper, Mehmet Topal ve Souza’nın defansif futbolu ön planda tutuşları, Aatif’ın sol kanatta etkili olamayışı, Van Persie’nin yalnızlığıyla hücumda yine bütün ümitler Lens’e bağlanmıştı. Sarı-Lacivertli ekibi, rakip alana çabuk taşıyan Lens, devre biterken yakaladığı net fırsatta topu günün başarılı ismi Ahmet Şahin’e teslim etmese maçın gidişatı da değişecekti.

        Oyunun ikinci bölümünde ev sahibi, rakip üzerine gelmeyince, ‘ben rakibin üzerine gideyim’ dedi. Karabük’ün oyuna önde başlamasıyla da maçta pozisyon zenginliği yaşandı. İki tarafın yakaladığı net pozisyonlarda ise sahneye kaleciler çıktı. Hem Ahmet Şahin hem de Fabiano, çok kritik kurtarışlar yaptılar.

        Advocaat ilk hamlesini bitime 20 dakika kala yaptı. Tahmin edilen bir hamleydi bu. Aatif çıktı, Volkan Şen oyuna girdi. Volkan da 10 dakika oyunda kaldı, yerini Sow’a bıraktı. Hoca onu sakatlandı zannetti, o ise çıkarken önüne gelene isyan etti. Son bölümlerde ev sahibinin beraberliğe razı olmayışı ve defans tedbirlerini ikinci plana itişi, F.Bahçe’ye altın buldurdu. Beraberliğe bile üzülmeyecek F.Bahçe, Van Persie’nin ustalığı ve fırsatçılığıyla maçı tek golle alıp üzerindeki kara bulutları da dağıttı. Her şeye rağmen dün sahada iyi mücadele eden F.Bahçe, İstanbul’a da çok ama çok mutlu döndü.

        FABİANO

        Aylarca Volkan Demirel’in arkasında yedek bekledi. Çıtı bile çıkmadı. Problem yaratmadı. Dünkü galibiyette büyük pay sahibi oldu. Bence seneye de bu takımda kalmalı.

        VOLKAN ŞEN VE OZAN

        Biri (Volkan Şen) oyuna girdi, 10 dakika kaldı, oyundan çıktı... Diğeri de (Ozan Tufan) bitime 1 dakika kala sahaya sürüldü... F.Bahçe’ye büyük ümitler ve paralarla transfer edilen iki milli futbolcunun düştüğü bu durum gerçekten hem düşündürücü hem de üzücü.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar