Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk 15 dakikada ev sahibi, Fabiano’nun koruduğu kaleye iki top bırakıp iki farkla öne geçince “Fenerbahçe’yi bir felaket mi bekliyor?” dedik. Dememizin sebebi de o dakikaya kadar sahadaki Fenerbahçe’nin evlere şenlik haliydi. İkisini toplasan bir Kjaer etmeyen stoperler Skrtel ve Neustadter, “banko oynuyorum” diye rehavete kapılmış Şener, defanstan çok aklını hücuma takmış İsmail Köybaşı, ne yaptığını bilmeyen Ozan Tufan, ona ayak uyduran Alper Potuk, çizgide Aatif, yalnız kalmış Fernandao... Takımın tek ayakta kalanı ise Lens. Hem takımını ateşliyor hem de sahadakileri fırçalayıp gaza getiriyordu. İlk 30 dakika böyle geçerken, Alanyaspor kazandığını zannedip ciddiyetten uzaklaşınca fatura kesilmeye başlandı. Omeruo’nun kendi ağlarına bıraktığı topla da maçın şekli değişti. Fenerbahçe önde baskı kurarak maça oyun olarak da ortak oluyordu. Lens’e, Alper Potuk, Mehmet Topal, Ozan da ayak uydurunca Fenerbahçe müthiş bir organize atak sonunda beraberliği de yakalıyordu. Bu golle rakibin gardı da iyice düşüyordu. İkinci bölümde de Fenerbahçe önde baskıyı sürdürüp rakibin de oyundan düşmesiyle maçın tek hakimi oldu.

        Pozisyon buluyor, pozisyon vermiyordu. Sonrasında da Aatif’ın golüyle skor da oyun gibi F.Bahçe lehine dönüyordu. Advocaat hamleleri son 30 dakikada geldi. Fernandao’nun yerine Van Persie’yi (ayakta zor durdu), Ozan Tufan’ın yerine de son 10 dakikada Volkan Şeni’i (onda da bir değişiklik yok) aldı. Son dakikalarda kontrolü elinde tutan Fenerbahçe, Lens’in gaza basmasıyla başlayan mücadeleyi 2-0’dan döndürerek kazandı.

        Sahada 8 yabancı ile oynayan ve de iki farklı öne geçen Alanyaspor’un maçı neden kaybettiğinin cevabını da yine yabancı teknik adam Susic versin.

        Kaybetse krize girecek olan Fenerbahçe ise bu önemli galibiyetle düzlüğe çıkar mı? Bu soruya “Evet” demek de çok kolay değil.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar