Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş Akaretler’de BEDAŞ yolu boydan boya kazdı, adım atacak yer kalmadı. Üstelik günlerdir ortada çalışma da yok. Akşam saatlerinde trafik allak bullak. Semt sakinleri ve caddedeki işletmelerin sahipleri isyanda: Yılbaşı öncesi bu çile olacak şey değil!

        İstanbullu hiçbir şeyden çekmiyor şu yol çalışmalarından çektiğini... Zamansızca kazılan, günler, haftalar, hatta aylar süren çalışmalar zaten pamuk ipliğine bağlı olan trafiği iyiden iyiye felç ediyor. Yazın havanın güzel, yağışın olmadığı günlerde neyse de böyle kışın ortasında, yağmurun çamurun arasında yapılan çalışmalar da hiç çekilmiyor. İşte buyrun Beşiktaş’a... Akaretler şu sıralar boydan boya kazılı. Kıpırdayacak, adım atacak yer bulabilene aşkolsun! Malum burası, kentin birçok gözde kafesine, restoran ve sanat galerisine ev sahipliği yapan bir cadde. Ne var ki bitmeyen kazı yüzünden hiç tadı, keyfi kalmamış halde.

        ‘MEKÂNLARIN ÖNÜNE SET ÇEKİLDİ’

        Peki ne kazısı yapılıyor derseniz... Sıraevler’i çevreleyen her iki cadde üzerinde Boğaziçi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (BEDAŞ) tarafından çalışma yürütülüyor. Kaldırım ve araç yolu arasında kalan kısım elektrik hatlarının geçmesi için yaklaşık yarım metre kazılmış. Tadilat için kazılan yerler ise olduğu gibi bırakılmış. Yılbaşına sayılı günler kala çalışmaların durma noktasına gelmesi de haliyle semt sakinlerini, işletme sahiplerini ve yolu Akaretler’e düşenleri isyan ettiriyor. Örneğin caddedeki bir işletmenin yetkilisi, yaşadıkları zorluğu şöyle anlatıyor: “Yaklaşık 1 metre genişliğinde ve yarım metre derinliğinde bir kanal mekânlarımızın önüne set gibi çekildi. Müşterilerimiz girip çıkamıyor, biz malzemelerimizi taşıyamıyoruz. Yılbaşına özel programlar düzenliyoruz ama caddenin durumundan haberdar olanlar gelip gelmemekte tereddüt ediyor...” Süleyman Seba Caddesi’nde ikamet eden bölge halkı da özellikle akşam saatlerinde bu çalışma yüzünden yaşanan trafik kaosuna dikkat çekiyor: “Akaretler hem yaya hem araç trafiğinin pik yaptığı bir nokta. Zaten caddenin bir tarafına araçlar park ediyor, diğer yanına da siper kazdılar kimseye adım atacak yer kalmadı. BEDAŞ yetkilileri iş çıkış saatlerinde buraya bir gelsin de ne çektiğimizi görsün...”

        *************

        O TELEFONLAR KALDIRILDI

        Eyüp Sultan Camii külliyesinin hemen yanındaki tarihi Eyüp Sultan Darülhadisi binasının önüne yerleştirilen kırmızı, çiçek motifli 3 telefon kulübesinin bölgenin tarihi dokusuna hiç uygun olmadığını yazmıştım. Bu haberin ardından Eyüpsultan Belediyesi ekipleri kulübeleri kaldırarak tarihi darülhadisi eski görüntüsüne kavuşturdu. Teşekkürler...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar