Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şişli ve Sarıyer sakinleri, sivrisinek vızırtısından bıktı usandı. Bu sıcakta kapı pencere açamayan, sabaha kadar sinek kovalayan vatandaş, ‘İlaçlama niye yok’ diye isyanda. İBB, ‘Mücadele ediyoruz fakat son bir aydaki aşırı sıcak ve aşırı yağışlar sinekleri artırdı’ diyor.

        Sivrisinek istilası, İstanbullunun değişmez yazlık şikâyetlerinin başında gelir... Her yaz kentin birçok noktasından ‘Sivrisinek yüzünden kapı pencere açamıyoruz, bıktık, usandık’ isyanları yükselir. Bu yıl da bu gelenek bozulmadı ve Şikâyet Hattı’na sivrisinek mesajları yağmaya başladı. Özellikle de Şişli ve Sarıyer bölgesinden...

        SABAHA KADAR SİNEKLE MÜCADELE

        Bu mesajlardan anlaşılıyor ki Şişli’de Nişantaşı, Mecidiyeköy gibi semtler, Sarıyer’de de Zekeriyaköy ve Bahçeköy, sivrisinek kâbusu yaşıyor. Hatta Sarıyer’de bir de kara sinek sorunu var ki, çevre sakinlerinin söylediğine bakılırsa durum hayli vahim bir halde. Şişli’de yaşayan bir okurumuz, karşı karşıya kaldıkları durumu şöyle özetliyor: “Akşamları elimizde sinek ilacıyla dolaşıyoruz. İlaçlamaya rağmen de önüne geçemiyoruz bu sinek istilasının. Bu sıcak günlerde pencere açmaya korkuyoruz. Sineklere mücadelemiz sabaha kadar devam ediyor. Belediyenin ilaçlama yaptığını hiç görmüyoruz... “Sarıyer’den bir okurumuz da sinekler nedeniyle bahçeye çıkamadıklarını anlatıyor: “Biz şehir merkezinde oturanlara nispeten daha şanslıyız. Bahçemiz var, yeşil alanlar çok. Gelin görün ki sinekler yüzünden bahçeye çıkmak mümkün değil. Hem sivri, hem de kara sinek istilası var. Kara sinekler de ısırıyor. Neredeyse yaz bitecek ama çözüm bulunamadı...”

        İşte tüm bu şikâyetleri, konunun birinci derecedeki muhatabına yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ilettim. Zira sinek ilaçlama yetkisi İBB’de. ‘Nasıl oluyor da sineklerin bu denli kâbus haline gelmesi önlenemiyor? İlaçlama yok mu?’ diye sordum. İBB yetkilileri bu sorulara şu yanıtı verdi: “Larvayla mücadele ediliyor fakat son bir aydaki aşırı yağış ve aşırı sıcaklar sinek oluşumunu artırdı.” Bu arada “İBB’nin internet sitesinde de sivrisinekle mücadeleye dair şu bilgiler paylaşılmış: “520 personel, 172 araç ve 2 adet özel araç ile İstanbul genelinde ilaçlama yapıyor. 90 bin farklı adres ve koordinatta aktif durumda bulunan 120 bin 500 kaynakta sivrisinek larva üreme kaynağını kontrol altında tutuyor.”

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar