Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEM Bağlantı Yolu Nurtepe mevkiinde büyük tehlike! Alibeyköy güzergâhından gelen sürücüler, kestirmeden TEM’e girmek için otoyola kamikaze dalışı yapıyor. Süratle ilerleyen sürücüler, karşılarında yola giren araçları görünce şaşırıp kalıyor....

        İSTATİSTİKLERE göre İstanbul’da her 10 dakikada bir kaza yaşanıyor. Yani bir günde ortalama 144 kaza... Ne yazık ki bu kazaların önemli bir kısmında da can kaybı oluyor. Örneğin geçen yıl meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı toplam 16 bin 102 kazada 551 kişi hayatını kaybetti. 3.8 milyon aracın olduğu Megakent’teki trafik kazalarının başlıca nedeni de sürücü hataları elbette... Aşırı hız, şerit ihlali, kırmızı ışıkta geçme, ters yöne girme, makas atma gibi hatalar yüzünden her gün onlarca kişinin canı yanıyor, ocaklar sönüyor. Gelin görün ki kimsenin bu felaketlerden ders aldığı filan yok. Yollarda akıl almaz ihlallere tanık olmadığımız tek bir gün bile geçmiyor. Her defasında ağzımızı açık bırakacak kadar akıllara zarar bir manzarayla karşılaşabiliyoruz.

        İşte size bir örnek... Burası TEM Bağlantı Yolu Nurtepe mevkii...

        ANİDEN YOLA FIRLIYORLAR

        Genellikle de trafiğin hızla aktığı bir nokta... Hem Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne hem de Halkalı yönüne doğru giden sürücüler süratle ilerliyor... Fakat birden yolun orta yerine araçlar dalıyor. Peş peşe... Kemerburgaz Caddesi yönününden çıkan sürücüler, otoyola giriyor aniden. Gaza basmış boş yolda ilerleyen sürücüler de karşılarında yola girmeye çalışan araçları görünce şaşırıp kalıyor. Sonra, acı fren sesleri... Özellikle akşamları facia kol geziyor. Son günlerde, bu noktayla ilgili yoğun şikâyetler geliyor. Eğer önlem alınmazsa, denetim yapılmazsa, buradan bir felaket haberi vermemiz yakındır. Bizden uyarması...

        TEM Bağlantı Yolu’ndan Alibeyköy ve Göktürk’e giriş bu noktadan veriliyordu. Fakat alt yoldaki çalışma nedeniyle şu anda giriş de yok. Çıkış zaten olmaması gerekiyor. Fakat dinleyen kim!

        Alt yoldan TEM’e akıl almaz bir şekilde çıkan sürücüler hem kendilerinin hem de otoyolda hızla ilerleyenlerin canını hiçe sayıyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar