Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde yenileme çalışmaları sürüyor fakat İstiklal’i Tophane’ye bağlayan Kumbaracı Yokuşu’yla kimsenin ilgilendiği yok. Yolda asfalt namına bir şey kalmamış. Adım başı çukur, yama... Esnaf, “Burası üvey evlat mı?’ diye isyanda...

        BİLİYORSUNUZ... Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde yenileme çalışmaları yapılıyor. Hem de uzunca bir süredir... İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü proje çerçevesinde İstiklal’de önce altyapı sistemi değişti, ardından da yıllardır hep şikâyetçi olduğumuz kırık dökük taşlar değiştirilmeye başlandı. Taksim Meydanı ve hatta Talimhane’de de aynı şekilde zemin kaplaması yapılıyor. Yani Taksim baştan aşağıya yenileniyor diyeceğim ama diyemiyorum. Zira meydan ve İstiklal baştan yaratılırken çevredeki sokaklar dökülüyor.

        HALİ HARAP!

        Örneğin Kumbaracı Yokuşu... Burası İstiklal’den Tophane’ye bağlanan yol... Gelin görün ki fotoğraflarda da gördüğünüz gibi yolda asfalt namına hiçbir şey kalmamış. Öyle ki altyapı boruları bile ortaya çıkmış. Adım başı bir çukur, yama, çöküntü... E haliyle esnaf da isyanlarda...

        Yanıbaşlarında hummalı çalışmalar yürütülürken Kumbaracı Yokuşu’nun ihmal edilmesini eleştiriyorlar ve bakın kenti yönetenlere nasıl sesleniyorlar: “Haftalar önce yokuşun girişine yapı malzemeleri getirildi, yol depo olarak kullanıldı. Bizim sokağın hali de harap olduğundan sandık ki bizim yolları yenileyecekler. Ama ne gezer! Meğer o getirdikleri malzemeler İstiklal Caddesi içinmiş. Haftalar boyunca o malzemeler yüzünden burada adım atacak yer bulamadık. Sonra malzemeleri kaldırdılar. Fakat kimsenin Kumbaracı Yokuşu’yla ilgilendiği yok. Burası da en az İstiklal ya da meydan kadar ilgiye muhtaç. Her yer delik deşik. Yürüyecek, adım atacak yer kalmadı. Peki burası niye yenileme projesine dahil edilmiyor?”

        DEFALARCA YAMALANDI AMA...

        Kumbaracı Yokuşu’nda girişinden çıkışına kadar 400 metrelik yolda tek bir sağlam nokta yok. Çukurlar yamayla kapatılmaya çalışılmış ancak o yamalar da çökmüş.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar