Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maçka Parkı’ndaki işletmelerle ilgili şikâyetlerin ardından Yeşilköy ve Fındıklı’ya dair de eleştiriler geliyor. Her iki parkın içinde bulunan kafelerin de özensiz, dağınık halleri İstanbulluların tepkisini çekiyor. Vatandaş kafelere çekidüzen verilmesini istiyor.

        Günlerdir Aşiyan, Fındıklı, Maçka ve Göztepe parklarından büyük ölçekli projelerin geçmesini, ağaçların taşınmasını, kentin en önemli parklarının şantiye sahasına dönmesini tartışıyoruz. Adım adım elimizden giden parkların tek problemi ne yazık ki inşaat alanına çevrilmeleri de değil. Bu yeşil alanlarda kafe, çay bahçesi gibi işletmeler de ayrı bir problem. Bir yandan parkları masalarıyla işgal eden, diğer yandan sunulan yiyecekler bakımından kafalarda soru işareti bırakan işletmeler İstanbulluların eleştirisine hedef oluyor doğal olarak. Önceki gün, Maçka Parkı’ndaki durumu göstermiştik. Parktaki 3 işletme önden gayet güzel, havalı görünüyor. Fakat arka tarafları mezbeleliğe dönmüş halde. Üstüne üstlük öyle fiyat tarifeleri var ki Bodrum, Çeşme beach’lerini aratmıyor. Dedim ya önceki gün bu sorunu masaya yatırdık.

        DÜZENSİZLİK, DAĞINIKLIK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR

        Ardından da İstanbullulardan ‘Sadece Maçka mı?’ mesajları yağdı. Gelen şikâyetlerde öne çıkan iki park var. Yeşilköy ve Fındıklı... Her iki parkla ilgili eleştiriler benzer. Özellikle de Yeşilköy sahilindeki parkın içinde bulunan kafeyle ilgili çok sayıda mesaj alıyoruz. Kafedeki düzensizlik, dağınıklık, ortalığa saçılan damacanalar, pespaye bir görünüm, kısacası kalitesiz bir manzara İstanbulluların tepkisini çekiyor. Bu kafedeki fiyatlar Maçka Parkı’ndaki gibi değil, makul fakat hiç de hoş olmayan görüntüler vatandaşı rahatsız ediyor. Fındıklı Parkı’yla ilgili de “Burası İstanbul’un en güzel noktalarından biri. Madem bir işletme yapılacak güzel, şık olmalı. Özensizlik diz boyu” serzenişleri geliyor...

        YEŞİLKÖY

        Parkın içinde hayli büyük bir alan kaplayan kafede damacanalar ortalığa saçılmış.

        FINDIKLI

        Fındıklı’da da durum farklı değil. Tüpler, kullanılmayan şemsiyeler etrafa atılmış.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar