Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çay bahçesindeki inşaat

        Hatırlarsanız, 2 yıl önce Başakşehir Belediyesi Gölet Alanı Genişletme Projesi başlatmış ve ardından da aylar süren tartışmalar yaşanmıştı. Çevre sakinleri, “Gölete beton istemiyoruz” diye ayaklanmış, Başakşehir Belediyesi ise yeni projenin mevcut göletle ilgisinin olmadığını, genişletme çalışmasının göletin birkaç yüz metre ötesindeki atıl alanda yapılacağını açıklamıştı.

        2 yıl önce, Bahçeşehir’de yaşanan gölet tartışmalarının ardından Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, HT İstanbul’a konuşmuş, eleştirileri yanıtlamıştı.

        DANIŞTAY DURDURDU

        Hatta Bahçeşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, tam da bu tartışmalar yaşanırken kendisiyle yaptığım röportajda “Gölete bina dikmek için kafayı sıyırmış olmam gerek. Buraya çivi bile çakılmayacak. Yeni projenin gölet alanıyla hiç ilgisi yok” demişti. Fakat bu açıklamalar Bahçeşehirlilerin itirazlarını engellememiş, Gölet Genişletme Projesi yargıya taşınmıştı. Aradan geçen süre içinde yeni projenin çalışmaları başlatıldı ne var ki geçtiğimiz haftalarda Danıştay’dan durdurma kararı çıktı. Diyeceksiniz ki kriz bunun neresinde? Evet, Bahçeşehirliler tepkilerinin ardından genişletme projesine durdurma kararı aldırdı ancak şu günlerde mevcut gölet alanıyla ilgili yeni bir gelişme oldu.

        Şöyle ki; Bahçeşehir’in kuruluşundan bu yana varolan tek katlı, camekân bir binası bulunan Ali Baba Çay Bahçesi’nin içinde 2 katlı yeni bir yapı yükselmeye başladı. Bu beton binanın inşaatı da çevre sakinlerini ayaklandırdı.

        Danıştay tarafından durdurulan Gölet Alanı Genişleme Projesi...

        ‘BETON İSTEMİYORUZ’

        Bahçeşehirliler Derneği ve Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri şimdi bu 2 katlı beton binaya karşı da mücadele başlatmış durumda. Bahçeşehirliler Derneği üyelerinden, Şikâyet Hattı’na çok sayıda mesaj geliyor bu konuda. Bakın itirazlarını nasıl anlatıyorlar: “Göletin bir yanında 107 ticari dükkânın yapımına Danıştay, yürütmeyi durdurma kararı vermişken, Gölet’in diğer bir yanında sessiz sedasız bina yükseliyor. Bahçeşehir Uydu Kent Projesi Uygulama imar planında mimari dokuların korunması esas alınmış, mevcut bir mimari yapıya eklenti yapılmaması garanti altına alınmıştı. Oysa göletin merkezinde yükselen yapı, bir önceki camekân formlu yapıyla alakasız, betonarme ve önceki yapının neredeyse kat ve kat üstünde. Plan notlarına aykırılık alenen ortada. Diğer işletmeler de bu yapıyı emsal gösterecek, usulsüz yapılaşmanın önü açılacak.”

        Sözün özü, Bahçeşehirliler, yürüyüş yapıp nefes aldıkları bir alanda beton yükselmesini istemiyor. Bunun için de yeniden bir mücadele başlatmakta kararlı. Bakalım Başakşehir Belediyesi’nden nasıl bir adım gelecek?

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar