Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜLMEYE bu kadar hasretken güldüren insanları da küstürmeyin beyler. Zafer Algöz, “Türkiye’de Demet Akbağ ve Yasemin Yalçın’ın dışında komedi oynayabilecek kadın oyuncu görmüyorum” demiş.

        Ne kadar sığ ve kötü niyetli bir düşünce. Neden bu köstek durumu. Keşke Demet Akbağ ile Yasemin Yalçın çıkıp, “Bal gibi de var, neden olmasın. Kadından harika komedyen olabilir. Zafer’e katılmıyoruz” deyip beğendikleri, güldükleri, destekledikleri hemcinslerinin isimlerini açıklasalar.

        Ki ikisi de bunu yapabilecek cesur kadınlar. Belki komedyenlik yolunda ilerleyecek genç nesli de cesaretlendirmiş olurlar.

        Gülmeye hasret kaldığımız son yıllarda bu cesaretli isimlere ne kadar ihtiyacımız var. Mesela ben Gupse Özay’a bayılıyorum. Doğa Rutkay’a çok gülüyorum. Binnur Kaya’yı söylememe bile gerek yok.

        Avrupa Yakası’nda oynayan birçok kadın komedyen vardı. Mesela İrem Sak ve Derya Karadaş’a ölüyorum.

        “Güldür Güldür”deki kadınlar güldürmüyor mu yani? Mesela Meltem Yılmazkaya’ya kopuyorum.

        Özge Borak ve Ezgi Mola’ya şahane gülüyoruz. Daha sayayım mı? Gayet güzel komedi yapıyorlar. Sadece ben mi gülüyorum anlamadım? O yüzden mi reyting rekorları kırıyorlar?

        Neden komedi “erkek tekelinde” olmalıymış gibi davranılıyor. Hâlâ neden “Kadın komedyen çıkmıyor” mantığı yürütülmeye çalışıyor. Bu konudan acayip rahatsız olan bir kadın izleyici ve yazar olarak soruyorum.

        Gupse Özay: Gittikçe artıyor, çoğalıyoruz

        “AYŞEN Gruda’larla, Adile Naşit’lerle büyüdük. Ne demek yetişmiyor. Gittikçe artıyor, hatta çoğalıyoruz. Ha sinemada başrolde kadının olmasına alışık değildik, o da neyse ki değişmeye başladı. ‘Deliha’nın ilk filminde erkek lise öğrencilerine sordum ‘Neden gelmediğiniz filme?’ diye. Bana ‘Abla, afişte tek kadın vardı, utandık’ dediler.

        Şimdi durum farklı. Alıştık kadının komedisine. Gittikçe daha da artıyoruz. Yaşasın kadınlar. Ama tabii dünyada da kadın komedyen sayısı oldukça az. Bizim ülkede erkeğe oranla çok daha az. Ve ne yazık ki kadının komedi yapmasına alışık değiliz. Erkekler kadına gülmeyi değil, kadını güldürmeyi seviyor.

        Komedide bel altı veya küfür kullanımına kadın girince bu insanları rahatsız ediyor haliyle. Tabii Demet Akbağ ve Yasemin Yalçın duayen. Ve hiç güzellik kaygısı olmadan dibine kadar komediyi bize yaşattılar.

        Biraz da bu dönemde görsel kaygının virüs gibi yayılması konusu var. Yeni oyuncuların çoğu güzel olma kaygısı içinde. Hayran kitleleri de öyle. Bence komedi ‘Güzel görünüyor muyum?’ sorusunu soran tarafından yapılınca tadı olmuyor.”

        Doğa Rutkay: Talihsiz bir açıklama olmuş

        “ZAFER Algöz, kıymetli bir büyüğümüzdür. Açıklama talihsiz olmuş. Aslan gibi de kadın komedyenler olarak her yere yetişiyoruz. İşimizi büyük bir aşkla yapıyoruz. Kendi adıma emek verdiğim mesleğimi ve seçtiğim komedi dalını diğer şahane komedyen kadın meslektaşlarımla icra etmekten memnunum. Kısaca, bu fikre katılmıyorum.”

        Meşhur çizme bu gece sahnede

        DEMET Akalın’ın 35 bin TL’ye aldığı ve günlerce konuşulan çizmesi bu gece Etiler Sahne’de görücüye çıkıyor. Öyle ki bu çizmeyi Demet Akalın’ın satın almadığı, sadece fotoğraf çektirip sosyal medyadan paylaştığı bile iddia edilmişti. Biz ne kadar “Satın aldı” dedikse de inanılmamıştı. Önceki gün Nur Yerlitaş’a kıyafet provasına çizmesiyle giden Demet Akalın, öncesinde Habertürk için özel bir fotoğraf gönderdi. Bu çizme için ciddi diyet yaptığını söyleyen Demet Akalın, “Çizme için 5 kilo verdim” dedi. Çizmeyi daha çok konuşacağız belli ki.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar