Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖNCEKİ gün Twitter hesabıma bir video geldi. Videoyu izlerken gördüklerim karşısında şoke oldum. Bodrum Yalıkavak Xuma’nın 10 yıldır kapısında duran Köksal’dan başkası değildi. Hatta yanımda bu mesleğe yıllardır emek veren iki muhabir arkadaşım vardı. Onlar videoyu görmüyor, sadece sesini duyuyorlardı.

        Duydukları ses karşısında, “Köksal Ağabey’in sesi değil mi o” dediler. Düşünün sesinden tanıdılar. O kadar bilinen biri. Tartıştığı kadın sürücüyü arabadan indirmeye çalışıyor. Korkunç hareketler yapıyor, üstüne üstlük “Kadın olmasaydın görürdün” diyor.

        Kadın olduğu için bunu yapıyor, olmasa ne yapacak. Demek savunmasız, güçsüz, arkası kuvvetli olmayan birerkek olsa pata küte girecek. Pes ki ne pes!

        Daha önce defalarca bunun örneklerini gördük, yaşadık. Allah aşkına, durdurun şu vale terö- rünü. Allah’a bin şükür artık insanlar bu tarz şeyleri kameraya çekiyor, haberimiz oluyor.

        Savcılık soruşturma başlatmış, Köksal Bey de ifade vermiş. İfadesinde “Çok sabırlı davrandım” demiş. El insaf Köksal Bey, videoda her şey apaçık ortada. Hiç de sabırlı davranmadığınız görülüyor. Keşke özür dileseydiniz.

        ************

        VALELER NE Mİ YAPIYOR?

        - Bir kere çok saygısızlar.

        - Daha önce Ece Sükan ve Ümit Benan’a Bebek’te yapılan vale terörü kayıtlarda. Beğenmedikleri arabayı asla almıyorlar. “Yer yok” diyorlar.

        - Her mekân kafasına göre fiyat belirliyor.

        - Gün içinde 4-5 mekâna gidin, en az 200 TL’yi vale parası olarak harcarsınız.

        - Onların istemediği bir şey yapın, hemen dikleniyorlar.

        - Bir anda 10 kişi oluyorlar. Kurtar kendini kurtarabilirsen.

        - İstanbul, Bodrum, Alaçatı gibi yerlerde arabanız varsa 30 TL’den başlayan ücretleri gözden çıkarmayı kabul edeceksiniz. Hatta birçok mekân 50-60 TL vale ücreti istiyor.

        - Vale terörünü her duyduğumda, “Çok şükür arabam yok” diyorum.

        YASAL OLMASI ŞART

        - Lütfen otopark ücretleri gibi vale ücretlerini de standart hale getirin.

        - Valelerin eğitilmesini sağlayın.

        KADINA ŞİDDET

        Son yıllarda ne mi oluyor? Eğitimlisi eğitimsizi fark etmez şiddete acayip eğilimli. Bir de karşısında kadın var ve korkuyor, alttan alıyorsa vay haline. Allah yardımcımız olsun.

        ************

        BODRUM TÜRKBÜKÜ'NDE SON DURUM

        Hatırlarsanız bundan 20 gün önce iki mekân, Türkbükü Sess ve Çilek’in önünde gizli bir el ateş açtı. Hatta bir kişi hayatını kaybetti ve yaralananlar oldu. Ateş eden kişi hâlâ bulunamadı.

        madı. İşte o olay nedeniyle iki mekâna da 15 gün kapatma cezası verilmişti. Ve bu ceza bir 15 gün daha uzatıldı. Nedeni de “tehlikenin hâlâ devam ediyor olması”. Çünkü olaya karışan kişi bulunamadı.

        Eğer güvensizlik sürüyorsa bu doğru bir karar, ama orada çalışanlar için çok kötü bir durum. Çünkü 15 gün daha demek, sezonun bitmesi demek. Kısa bir süre sonra da bayram var. Ve birçok işletme bayramı bekliyor.

        Bu uzatma kararı orada çalışanları zorlayacaktır, ama can güvenliği sürerken izin verilmemesi de doğru bir karar olmuş.

        ************

        SESS YER DEĞİŞTİRDİ

        Olaydan kısa bir süre sonra Sess, Türkbükü’nde bulunan Mavi’nin önüne mekân açtı. Yani düşünün, bir mekân başka bir mekâna, “Gel burada küçük bir yer aç” dedi. Nedim Binler ve ekibi de şimdi eski mekâna açılış izni verilene kadar bu yeni yerde devam ediyor. Bir mekânın, başka bir mekâna kucak açması güzel bir hareket. “Birileri eğleniyor” diye bakılan yerlerde birçok insan evine ekmek parası götürmek için çalışıyor. Lütfen bunlar unutulmasın.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar