Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİDEN gidene... Hadi bakalım... İbrahim Tatlıses İzmir’e, Candan Erçetin Kıbrıs’a yerleşmiş. Daha çok var, ara ara yazıyoruz. Ben en son Hatice Aslan’ın İzmir’e yerleştiğini yazmıştım. Hatta taşınırken karşılaşmış, bir gün sonra duyurmuştum. Geçen hafta yazdım hatırlarsanız. Kimisi köye kaçıyor. Haksız sayılmazlar. Ben de gitmek, kaçmak, uçmak istiyorum bu diyarlardan. Ama Türkiye’den değil. İstanbul’dan. Neden mi?

        1- Şehir hayatı gün geçtikçe zorlaşıyor.

        2- İstanbul artık çok karışık bir hal almaya başladı.

        3- ‘Taşı toprağı altın’ olan İstanbul’a her gün göç büyük hızla devam ediyor.

        4- Trafikten nefes alınmıyor.

        5- Kiraya, faturalara, sosyal yaşantıya çalışıyorsun.

        6- Kazandığın para yetmiyor. Daha sayayım mı?

        Say say bitmez. Benim de etrafımda çok kişi gitti bir yerlere. Ben de gideceğim tabii. Benim de sonum Ege kıyıları. Daha nefes almak, doğaya dönmek gerek. Öyle değil mi?

        Tekrar başa dönecek olursak İbrahim Tatlıses’i geçen hafta kızı Melek Zübeyde ve damadı ziyaret etmiş. Çeşme Port Ferdi Baba’da yemek yemişler. Bence İbrahim Tatlıses harika bir karar almış. Çok doğru bir karar.

        Candan Erçetin de Kıbrıs Kumyalı bölgesinden aldığı villada geçirecekmiş çoğu zamanını. Ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde de ders vermeye başlamış. Ne güzel, bayıldım. Öğretim görevlisi olmaya bayılan Candan Erçetin için harika bir durum. Oradan konserlerine gidip gelecekmiş tabii.

        Konserleri etkiliyor

        UZUN zamandır bizim ülkemizde de konserler eskisi gibi değil. Daha doğrusu dünya starları artık bizim ülkemize gelirken bin kere düşünüyor terör yüzünden. Zaten insanlar da kalabalık yerlere gitmeye korktukları için eskisi gibi ihtişamlı geçmiyor konserler.

        Ancak görünen o ki sadece bizim ülkemizde de olmuyor artık. İngiltere’de bir konserde olacağı kimin aklına gelir, öyle değil mi? Vize alırken bile kılı kırk yaran bir ülkeden bahsediyorum. Yani artık sadece Türkiye’de olmuyor. Dünyanın her yerinde sosyal hayata balta vuruluyor. Konserlere, eğlence hayatına en büyük darbe bu.

        Her zaman söylüyorum, yeniden tekrar ediyorum. Bir konserde bir kişi sahnede gibi gözüküyor ama yüzlerce insan arka planda ekmek parası kazanıyor. Ve maalesef bu yüzdendir ki eğlence hayatı can çekişiyor. Kimse o kadar büyük yatırımlar yapmak istemiyor haliyle.

        Lanet olsun!

        TERÖRÜ destekleyene, yaptırana, uygulayana lanet olsun! Olmaz olsun! Dünya o kadar kirlendi ki güvenli hiçbir yer kalmadı. Üstelik olan hep masum insanlara, çocuklara, gençlere oluyor.

        İngiltere’nin Manchester şehrinde bulunan Manchester Arena’da, 15 yaşında ünlü olmuş, şu anda 22 yaşında genç bir kadın sahnede tam da veda ederken bomba patlıyor. Ariana Grande son yıllarda genç kızların, erkeklerin en bayıldığı isim. Yani konserde yaş ortalaması bir hayli küçük. Zaten hayatını kaybedenlerin çoğu da çocukmuş.

        Düşünün, Ariana zaten 15 yaşında meşhur olmuş. Onun yerinde olmak isteyen 15-16 yaşındaki gençler var konserde. Umutları, hayalleri, hayatları, gelecekleri var. Hepsini hainler çaldı. Düşünebiliyor musunuz? Korkunç bir şey bu.

        Ariana “Kalbim derinden kırıldı” diye bir açıklama yapmış. Nasıl kırılmasın? Nasıl bitmesin, nasıl kendini kötü hissetmesin? Belki bu olay onun müzik kariyerini de etkileyecek. Belki bir daha sahneye çıkarken hep o anı hatırlayıp bir türlü kendini toparlayamayacak.

        Ya orada olan çocuklar? O anı yaşayan ve hayatta olan çocuklar... Söylenecek çok söz var. Hainler mutlu, geleceğe umutla bakan, eğlenen, gülen insanlara tahammül edemiyorlar. Ve maalesef dört bir yanda kol geziyorlar.

        Allah herkesin yardımcısı olsun. Bu öyle bir bela ki din, dil, ırk ayırmıyor. Allah, hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır versin.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar