Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Perakende sektöründe birbirini tekrar eden, aynı markaların yan yana alışveriş merkezlerinde mağaza açtığı devir tıkanma noktasına geldi. Artık uzmanlaşmak, deneyim yaşatmak ve farklılık sunmak gerekiyor. Çünkü mekânlar farklı da olsa aynı markaları görmek müşteriyi heyecanlandırmıyor, harcanabilir gelir sınırlı, üstelik bir de bu markalara online ulaşabilmek gibi alternatif bir mecra var.

        İşte bu tıkanıklık ilk kez bir gayrimenkul şirketi, bir konsept yaratıcısı ekip ve müşteri sadakat programını bir araya getirdi ve ortaya Modül İstanbul adı verilen bir proje çıktı.

        Maslak 42 Shops Alışveriş Merkezi’nde eylül ayında kapılarını açması planlanan Modül İstanbul, Nişantaşı, Cihangir, Taksim, Tophane ve Beyoğlu gibi semtlerdeki küçük tasarım dükkânlarını bir araya getirecek. Bu semtlerde, trafik ve başka nedenlerle ziyaretçilerin azalması da Modül İstanbul fikrine ilham olmuş. Ve bu amaçla Maslak 42’nin yaratıcısı Bay İnşaat, Doğuş Holding Müşteri Hizmetleri (ZUBİZU) ve etkinlik şirketi Canan&İris Concept Events güçlerini birleştirmiş. AVM’de İstanbul’un tasarımcıları isterlerse 4, isterlerse 8 metrekarelik dükkânlar kiralayacak. Kira sözleşmeleri minimum 6 aydan başlayacak. Modül İstanbul yönetimi mağazalara satış elemanı desteği verecek, isterlerse ortak kasa kullanabilecekler, ayrıca 1.5 milyon üyeli Zubizu’dan tanıtım desteği alacaklar.

        ZUBİZU bu proje ile ilk kez bir mağazanın oluşum sürecinde yer aldı. Doğuş Müşteri Hizmetleri CEO’su Hakan Kaplan bu projeye ikna olma süreçlerini şöyle anlattı: “Biz ZUBIZU olarak bugün üyelerimize 300’ün üzerinde markanın, 5 bini aşkın noktasında hizmet veriyoruz. Modül İstanbul tam da bizim kriterlerimizle örtüşen bir proje. Klasik bir AVM konseptinden farklı bir konsept olarak hazırlandı. Bugüne kadar yaptığımız alışveriş etkinliklerine katılan ya da katılmak isteyen markalardan bir karma yaparak, bu markaları sadece 1-2 günlük etkinlikler gibi değil çok daha uzun süreli 6 ay ya da 1 yıl gibi kalıcı olarak projede konumlandıracağız. Biz hem bireysel girişimcileri, hem de markaları destekliyoruz. Özel günler bizim için önem taşıyor, bugünlere yönelik etkinliklerde yer almaya da gayret gösteriyoruz. Yanı sıra sağlık, anne çocuk ve alışveriş etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda çok geniş bir portföyümüz var.”

        Zubizu’nun Modül İstanbul’daki rolü, bu markalarla 1.5 milyon üyesine ayrıcalık sunmak.

        25 YILLIK LEZZETLER MÜZESİ'NDE BULUŞACAK

        Projenin çok yeni ve heyecan veren bir başka bölümü de Türk mutfağına dair. Türkiye’yi gezerken gittiğimiz her yerde “Buranın nesi meşhurdur” diye sorarız. İşte 42 Maslak’ta 81 il ve 22 ayrı yörenin en az 25 yıllık geçmişi olan lezzet mekânları bir araya getiriliyor. Adını Türk Lezzet Müzesi koymuşlar. Projeyi Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, anlattı. Müze, tek katta 6 bin metrekarelik alanda kurulacak. 20-200 metrekare arası 47 kiralık lokanta-dükkânda toplam bin 800 kişilik oturma kapasitesine sahip olacak. Hedef önümüzdeki 5 yıl içinde en az 3 adet Türk Lezzet Müzesi açmak. Türkiye’de Antalya, Ankara ve ayrıca Dubai olmak üzere çalışmalar başlamış bile.

        GİRİŞİM MAĞAZASI AÇAMAYANA FIRSAT

        Canan & İris Concept Events’in ortakları Canan Köksal ve İris Hatem’e bu alandaki potansiyeli sordum. Anlattıklarına göre İstanbul’da yüzlerce butik marka her geçen gün büyüyor ve aralarında bazıları da yurtdışına açılmış. Şirketin ortakları mağaza yatırımı yapmamış markalara uygun kiralarla AVM içinde yer alma imkânı sunuyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar