Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray hiç kimsenin egosunu tatmin edebileceği bir takım olamaz, olmamalı!

        Ama gelin görün ki birileri koskoca Galatasaray’ı, hem kendilerinin hem de kerameti kendinden menkul hocaları İgor Tudor’un oyuncağı haline getirmiş, oynamaya devam ediyor!

        Geldiği ilk günden beri Conte’nin kötü bir taklidi olan Tudor’u, hafta içinde yaptıkları açıklamalar ve sözüm ona takımı kaynaştırmak amacıyla verdikleri balık ziyafetleri ile o kadar çok havaya sokmuşlar ki, o da ‘Nasıl olsa beni gönderecekleri yok bunların’ diyerek, herkesle dalgasını geçmeye devam ediyor... Öyle ki, o yemekte verilen toplu fotoğrafta, Ali Sami Yen’in koltuğunda oturan Galatasaray başkanının hemen yanı başında, masada oturan futbolcusuna ‘eliyle kulak işareti’ yapabilecek kadar kendisini rahat hissedebiliyor Tudor! Düşünsenize yerli bir hocanın başkanın yanında bu laubaliliği yaptığını. Kimbilir, şimdi nerelerdeydi o hoca?

        Bu rahatlığı bulan Tudor, Malatya deplasmanında da rahat durur mu hiç? ‘Yönetim artık üçlü savunmayla oynamasın diye uyarmış’ mış, ‘artık sistemle oynamayacakmış’ mış... Hepsi hikayeymiş (!) meğer. Tudor, Akhisar maçını üçlü savunmayla döndürdü ya, sanıyor ki Süper Lig’de her maçı öyle kazanacak. Zannediyor ki o maçı neredeyse sahaya inip takımı itekleyen seyircisiyle değil de, tek başına kendi taktik hüneri sayesinde kazandı beyefendi... İşin tuhafı, bizden başka Florya’da bunu ona söyleyen de yok. Ödül olarak bir de üstüne balık ziyafeti çekiyorlar adama...

        Tudor bu, almış başkanından desteği, üçlü savunmayla çıkmayacak da ne yapacak? Rodrigues’i kulübede oturtmayacak da beni mi oturtacak? Kendisini Galatasaray’ın başına getiren Cenk Ergün’ün manevi oğlu Denayer’e güvenmeyecek de kime güvenecek? Eren Derdiyok’u son dakikada dalga geçer gibi oyuna sokmayacak da ne yapacak?

        Bugün burada bu sonucun geleceği, geçen haftadan belliydi aslında... Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yönetimi sadece kendilerini kandırdı. Sırf Fatih Terim’i göreve getirmek zorunda kalmamak için, Tudor’u göndermediler bence... Çünkü hem yönetimde hem de Florya’da birileri çok iyi biliyor ki, Tudor’u gönderirlerse ve Fatih Terim’e gitmezlerse, o taraftar kulübü o dakikada başlarına yıkar. Tudor’u gönderip de Fatih Terim’i getirirlerse, bu kez de kendileri Florya’da istedikleri gibi rahatça at koşturamaz.

        İşte bu yüzden ‘Yaşasın Tudor’ dediler bugüne dek. ‘O yaşasın ki, biz de yaşamaya ve Galatasaray ile oyuncak gibi oynamaya devam edelim. Ama artık oyun bitti!

        MAİCON

        Hava toplarındaki başarısı ve attığı goller, aslında ne kadar ağır bir stoper olduğu gerçeğini gizledi bugüne kadar.. Hele bir de Tudor onu üçlü savunmada oynatınca, hem kendi başını hem de Muslera’yı yaktı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar