Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aslında hakemi yazının başına çekme gibi bir düşüncem yoktu. Ama Alper Ulusoy verdiği uyduruk penaltıyla modaya uyup da tıpkı diğer meslektaşları gibi maçın önüne geçmeyi başarınca, ben de geleneği bozmak zorunda kaldım. Özür dilerim...

        Allah aşkına, bilen varsa söylesin. Dünyanın neresinde hakemlerin bu kadar skandal kararlara imza atıp, bu kadar çok konuşulduğu bir lig var? Dünyanın hangi futbol ikliminde, Türkiye’deki futbol hakemliği kadar güvenilirliğini kaybetmiş bir müessese var?

        Alper Ulusoy yatsın kalksın Maicon’a dua etsin... Hatta yetmez, bugün elinde çiçekle evine gidip bir de teşekkür ziyareti yapsın! Çünkü verdiği o skandal penaltı kararı ile bu maç 2-2 bitse ve Maicon o golü atmasa, şimdi kara kara ne yapacağını düşünüyordu. Maicon attığı golle hem onu hem de bağlı bulunduğu MHK’yi kurtardı.

        Maça dönersek...

        Galatasaray artık kendi evinde oynadığı tüm maçların tartışmasız favorisi durumunda... Maçtan önce herkes Galatasaray’ın kazanacağından emin ve takımına güveniyor. Bu güveni iliklerine kadar hisseden futbolcular da bu desteği, sergiledikleri coşkulu oyunla karşılıksız bırakmıyor.

        Karabük karşısında da film aynı şekilde başladı... Coşkulu futbol ve hemen ardından Feghouli’nin ayağından gelen golle öne geçen Galatasaray, Maicon’un kafasından ikinci golü de bulunca, herkes gibi ben de ‘maç farka gidiyor’ diye düşünmeye başladım. Ama kazın ayağı hiç de öyle olmadı! Herkes ‘üçüncü golü kim atar?’ diye tahmin yürüttüğü sırada Belhanda’nın kaptırdığı topla yenilen gol, Karabüksporlu futbolcuların hiç de öyle kolay kolay pes etmeyeceklerinin habercisiydi.

        İkinci yarı ise tam bir muamma... Onlarca pozisyona girip son dakikaya kadar bir türlü golü bulamayan ama karşılığında kalesinde pozisyon da veren bir Galatasaray var ki, bu bence en sakıncalı durum. Yoksa bu maç, yapılan bariz hakem hatasına rağmen yine de bu dakikaya bırakılmamalıydı. Tudor ve öğrencileri bu maçtan mutlaka gereken dersleri çıkarmalı ve yaklaşan zorlu fikstürü de düşünerek hareket etmeli. Çünkü lig yeni başlıyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar