Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        G.Saray’ın başında teknik direktörlüğünden çok, yıldız futbolculara olan takıntısıyla dikkatimi çeken ve şu ana kadar da kendisini G.Saray’ın hocası yapacak hiçbir numarasını görmediğim İgor Tudor, sonunda o istediği takımı oluşturmuşa benziyor... Antrenmanlarda sürekli koşturup duran ama maçlarda 3. sınıf bir rakip karşısında bile ne yapacağını bilemeyen, vasat bir G.Saray!

        Herkes “Tudor’a bir şans verilsin. Takım onun takımı değil. Oyuncuları koşmuyor” diyordu... Bu sözlerle gaza gelen ve gerçekleri göremeyen yönetim de Tudor’a, hayatında hiçbir kulübün vermeyeceği şansı verdi... İstediği oyuncular milyonlarca Euro verilerek alındı... İstemedikleri de milyonlarca Euro zarar göze alınarak gönderildi... Sneijder gibi bir dünya yıldızı bile Tudor ona söz geçiremiyor diye tek kalemde silindi. İşte sonunda ortaya böyle bir takım çıktı! Yıldız ve lider oyuncu yok... Sorumluluk alan oyuncu desen hiç yok... Kulübede iyi bir hocası zaten yok!

        22 yıllık meslek hayatımda izlediğim en garip kampın ardından, aslında bu sonuca da şaşırdığımı söyleyemem. Çünkü bekliyordum... Çift kale maçlarda bile gol atamayan, oynadığı hazırlık maçlarını ise ancak penaltılarla kazanan bir takımın, karşısındaki rakip halı saha takımı bile olsa kazanması zordu. Tarihinde ilk kez bir Avrupa kupası oynayan takım, Avrupa kupası almış G.Saray’a ilk yarım saatte neredeyse top göstermedi. Zaten yenilen o basit iki gol de ancak böyle bir halı saha maçında yenilirdi! Halı saha demişken... Allah’tan kampta 2-3 oyuncuya zemini hatırlatıp “Uygun kramponlarınızı getirdiniz mi?” diye sordum da gidip alelacele krampon buldular. Ama buna rağmen yine de şu rakip karşısında ayakta durmayı başaramadılar!

        Slovakya’da 29 derecede yapılan idmanların ardından, İsveç’te 9 derecede oynanan maça takımını sadece bir gün önce götüren bir hocanın da, sadece transfer yapmakla şampiyon olunacağını sanan yönetimin de bu kafayla bu işi başarmaları çok zor. Transfer edilen isimler aslında kötü oyuncular da değil. Ama ne kadar transfer yaparsanız yapın, onları oynatabilecek bir hocanız yoksa, sonuç yine hüsran olur.

        Sonuç olarak, Allah tıpkı geçtiğimiz iki sezonda olduğu gibi bu yıl da taraftara sabır versin! G.Saray’ın kendi özüne ve değerlerine dönmediği sürece, kupalarla dolu günlerine dönmesi çok zor gözüküyor.

        GOMİS HAZIR DEĞİL

        Gomis’in kalitesinden ve kariyerinden şüphem yok. Fakat sezonu geç açtı ve sadece 10 günlük antrenmanla maça çıktı. Takımla uyumu yok denecek kadar az... Yine de onun gibi tecrübeli bir oyuncunun girdiği iki pozisyonun birinden, mutlaka golle çıkması gerekirdi.

        YASİN’E KIZMAYIN

        Yasin’in 22. dakikada Gomis’e verdiği ilk pasın ardından sonraki tüm pozisyonlarda kendi bencilliğini sergilemesine hiç kızmayın. Çünkü siz ekran başında kızsanız da saha içinde Yasin’e hata yaptığında kızacak, takıma liderlik yapacak hiç kimse yok!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar