Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İngiltere’de tarihe geçen küme düşme!

        Ada’nın köklü kulüplerinden Blackburn Rovers’ın 1. Lig’e (3. kademe) düşmesiyle İngiliz futbolunda bir ilk yaşandı. Böylece tarihte Premier Lig’de şampiyonluk yaşamış bir takım ilk kez İngiltere 1. Lig’e geriledi. Son yıllarda büyük bir ekonomik krizle boğuşan Blackburn, 1994-95’te Alan Shearer önderliğinde mutlu sona ulaşmıştı.

        Yunan Kupası PAOK’un Yunanistan’da kupa finalinde AEK’i 2-1 mağlup eden PAOK, şampiyonluğa ulaştı. Kupayı 5. kez müzesine götüren PAOK’a galibiyeti getiren golleri, 24’te eski Kayserili Biseswar ile 81’de Pedro Henrique attı. Öte yandan maçtan önce büyük olaylar çıktı, birçok taraftar ve polis yaralandı.

        Önce Teknik Direktör İgor Tudor’la ardından da futbolcularla yaklaşık 1 saat süren bir toplantı yapan başkan Dursun Özbek, oldukça sert ifadeler kullandı. Sesi titreyen ve gözyaşlarına hakim olamayan başkanın sinirden ağladığı “Burası Galatasaray. Kimsenin babasının çiftliği değil” dediği öğrenildi

        Kasımpaşa mağlubiyetinin ardından hemen soyunma odasına giden Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, önce İgor Tudor’la ardından da futbolcularla yaklaşık 1 saat süren bir toplantı yaptı. Özbek’in özellikle oyuncuları sert bir şekilde fırçaladığı öğrenilirken, belki de takımın karşısına ilk kez bu kadar gergin çıkan başkanın, sesinin titrediği ve gözyaşlarına hakim olamadığı ifade edildi. Sinirden ağlayan Özbek, daha sonra kendisini toparlayarak yaptığı sert konuşmayı sürdürdü.

        ‘HER ŞEYİ BERBAT EDİYORSUNUZ’

        Yenilginin yanı sıra ‘ruhsuz futbol’ nedeniyle sinirlenen ve duygusal anlamda çöküş yaşayan Özbek’in “Biz herksin bizi tenkit ettiği bir ortamda gecemizi gündüzümüze katarak, günde 2-3 bile saat uyumadan bu kulüp için her şeyimizi veriyoruz. Borçları kapatabilmek için kapı kapı dolaşıp kaynak ararken, sizler hem milyonlarca Euro kazanıp hem de karşılığını vermeyerek her şeyi berbat ediyorsunuz. Bundan sonra bu kutsal formanın kıymetini bilmeyenin onu bir daha giymesine izin vermeyeceğim. Herkes ayağını denk alacak ve yaptığı hatanın cezasını çekecek. Burası Galatasaray Kulübü... Kimsenin babasının çiftliği değil” dediği belirtildi.

        Özbek: Bir de izin istiyorsunuz, bu nasıl iş!

        Başkan Dursun Özbek, soyunma odasına gelmeden önce futbolcular, izinlerini iptal eden teknik direktör İgor Tudor’la tartışıyordu. Tartışmaların alevlendiği anda odaya giren başkan Özbek’in futbolcuların söylediği sözleri duyduğu ve daha çok sinirlenerek “Hem top oynamıyorsunuz hem de hak etmiş gibi bir de üzerine izin istiyorsunuz. Bu nasıl iş!” diyerek tepkisini dile getirdiği öğrenildi.

        Destek pozu G.Saray’ın dünkü idmanını takip eden başkan Özbek, Tudor’la kısa bir toplantı yaptı. Hırvat hocaya güvenin tam olduğunu söyleyen başkan, önümüzdeki yıl takımı kurması için destek vereceğini söyledi. İkili, objektiflere verdiği görüntüyle “Sorun yok” mesajı gönderdi.

        YÖNETİM ŞİMDİLİK TUDOR’UN YANINDA

        Yönetim alınan başarısız sonuçlara rağmen İgor Tudor’a destek veriyor. Hırvat teknik adamın Kasımpaşa maçı sonrası “Galatasaray’daki sorun hoca değil” açıklamasına hak veren yöneticiler, futbolculardan kaynaklı bir problem olduğunu biliyor. Bu nedenle Tudor’a ‘Yanındayız’ mesajı veren Sarı-Kırmızılılar, gelecek sezonun planlamasını genç teknik adamla yapıyor. Şu anda herhangi bir ayrılık fikrinin olmadığı ifade edilirken; radikal kararlar almaya hazırlanan başkan Özbek’in faturayı futbolculara keseceği öğrenildi. Başkan, dün Florya’ya gidip İgor Tudor’la görüşürken, kadro dışı veya para cezasının gündemde olduğu öğrenildi. Sezonunda kadroda temizlik yapmayı planlayan yönetim, adı sır gibi saklanan 3 futbolcuyla yolları ayıracak.

        İGOR VARSA BEN YOKUM

        Bruma, Kasımpaşa maçında yaptığı top kaybının ardından 18. dakikada oyundan alınırken, teknik direktör Tudor, Portekizli yeteneğin kendisine küfür ettiği için böyle bir karar aldığını söylemişti. Hırvat hocayla geldiği günden bu yana sürekli sorun yaşayan Bruma, son olayın ardından ipleri kopardı. Menajerini İstanbul’a çağıran Portekizli oyuncunun, “Tudor varsa ben yokum. Sezon sonunda gitmek istiyorum” dediği öğrenildi. Yönetim bu çıkış sonrasında, sözleşme uzatmak istemeyen Bruma’yı cazip bir teklif gelmesi halinde en az zararla satmayı planlıyor.

        Tatil iptal edildi Sneijder delirdi!

        Şok yenilginin ardından Tudor, takıma verdiği 2 günlük izni iptal ettiğini açıklarken, özellikle bu süreçte ailesiyle birlikte ülkesine gitmek için bilet alan Wesley Sneijder’ın duruma sert tepki gösterdiği öğrenildi. Kadroya alınmayan Kamerunlu stoper Chedjou’nun ise maç günü ailesini de alarak Fransa’ya gittiği belirtildi. Kararına tepki gösterilse de izinleri iptal eden Tudor, dün akşam saatindeki idmanda herkesi Florya’da topladı.

        ‘G.Saray kötüydü ama biz de çok iyiydik’

        Süper Lig’in 30. haftasında Galatasaray’ı Türk Telekom Arena’da 3-1 deviren Kasımpaşa’da, kaptan Adem Büyük’ün sakatlığı sebebiyle ikinci yarı başında oyuna giren Turgut Doğan Şahin, attığı şık gol ve yaptığı asistle farklı zaferde önemli bir rol oynamıştı. Bu galibiyetin G.Saray’ın kötü futbolundan çok kendilerinin güzel oyunu sonucu alındığını vurgulayan tecrübeli yıldız, “Biz her maça kazanmak için çıkıyoruz. G.Saray deplasmanında da hedef mutlak 3 puandı. İyi bir takım oyunu, yüksek bir mücadele gücü ve güzel bir futbolla kazandık. Tabii ki çok mutluyuz. Maç öncesi Kemal Hocamız ile birlikte onların oyun sistemini çok iyi analiz etmiştik” ifadelerini kullandı. ‘SONUNA KADAR HAK ETTİK’ Turgut Doğan şöyle devam etti: “Şimdi birçok kişi G.Saray’ın kötü oynadığını düşünüyor. Ama ortada Kasımpaşa’nın güzel futbolu gibi çok net bir gerçek var. Biz çok iyi oynayıp iyi konsantre olduğumuz için G.Saray’ı bu futbola ve sonuca ittik. Sonucun onların kötü oyununa bağlanmasını doğru bulmuyorum. Gayet iyi bir futbolla sonuna kadar hak ettiğimiz bir galibiyet aldık.”

        VOLKAN KÖSE

        2.5 senede değeri 75 kat arttı!

        Son haftalarda müthiş bir performans gösteren Başakşehir’in genç yıldızı Cengiz Ünder, 2.5 senelik bir süreçte değerini tam 75 kat artırdı. Altınordu’da profesyonelliğe geçtiği 2014 Aralık ayında transfermarkt verilerine göre 50 bin Euro değer biçilen 20 yaşındaki Cengiz’in mevcut piyasa değeri ise 3 milyon 750 bin Euro oldu. Cengiz, bu sezon Süper Lig’de oynadığı 29 maçta 7 gol attı, 5 asist yaptı. 11 gol atıldı Göz-Göz kazandı TFF 1. Lig, dün Türk futbolunun klasikleri arasına girecek müthiş bir maça sahne oldu. Kümede kalmak için mucizelere ihtiyacı olan Mersin İdmanyurdu ile play-off’a katılmak isteyen Göztepe’nin mücadelesinde tam 11 gol atıldı ve kazanan İzmir temsilcisi oldu: 5-6. Mücadeleye etkili başlayan konuk Göz-Göz, 15’te Umut Nayir, 36’da Segbefia, 39 ve 42’de ise Tayfur Bingöl’ün golleriyle ilk yarıyı 4-0 önde kapattı. Ancak 2. yarıda inanılmaz bir geri dönüşe imza atan Akdeniz ekibi; 53, 67, 72’de ağları bulup hat-trick yapan Abdulkadir ve 64’te ağları bulan Tita ile durumu 4-4’e getirdi. Şoku çabuk atlatan Sarı- Kırmızılılar, 78’de Umut ve 82’de Emre ile skoru 6-4’e taşırken 90’da bir kez daha rakip fileleri havalandıran Tita sonucu belirledi: 5-6.

        Arsenal 3 dakikada ‘Şeytan’ çıkardı!

        İngiltere Premier Lig’de Şampiyonlar Ligi vizesi almak isteyen iki takımın maçında Arsenal, Manchester United’ı 2-0 mağlup etti. İlk yarısı golsüz biten karşılaşmada Topçular’a galibiyeti 54’te Xhaka ve 57’de Welbeck getirdi. Bu sonuçla Kırmızı Şeytanlar’ın ligdeki 25 maçlık yenilmezlik serisi de son bulmuş oldu.

        11 gol atıldı Göz-Göz kazandı

        TFF 1. Lig, dün Türk futbolunun klasikleri arasına girecek müthiş bir maça sahne oldu. Kümede kalmak için mucizelere ihtiyacı olan Mersin İdmanyurdu ile play-off’a katılmak isteyen Göztepe’nin mücadelesinde tam 11 gol atıldı ve kazanan İzmir temsilcisi oldu: 5-6. Mücadeleye etkili başlayan konuk Göz-Göz, 15’te Umut Nayir, 36’da Segbefia, 39 ve 42’de ise Tayfur Bingöl’ün golleriyle ilk yarıyı 4-0 önde kapattı. Ancak 2. yarıda inanılmaz bir geri dönüşe imza atan Akdeniz ekibi; 53, 67, 72’de ağları bulup hat-trick yapan Abdulkadir ve 64’te ağları bulan Tita ile durumu 4-4’e getirdi. Şoku çabuk atlatan Sarı- Kırmızılılar, 78’de Umut ve 82’de Emre ile skoru 6-4’e taşırken 90’da bir kez daha rakip fileleri havalandıran Tita sonucu belirledi: 5-6.

        Yiğido’dan ‘Süper’ adım:

        3-0 TFF 1. Lig’in güçlü ekibi Sivas, sahasında Bandırma’yı 3-0 yenerek bitime 2 hafta kala maç fazlasıyla Yeni Malatya’yı solladı ve liderlik koltuğuna çıktı. Üst üste 3. galibiyetini alan Yiğidolar’ın gollerini 2’de Emre Kılınç, 36’da Galip Güzel ve 59’da Fofana (kk) attı. Samet Aybaba’nın ekibi, Eskişehir’in kaybettiği haftada Süper Lig’e yükselmek için önemli bir engeli daha geride bıraktı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar