Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş ve Başakşehir yenilmiş, Fenerbahçe berabere kalmış... 8 puanı daha maça çıkmadan zaten bir cebine koymuşsun. Kayseri’yi yensen, 11 puan birden kazanıp, şampiyonluğun bir numaralı aday olacaksın. Ama sen ne yapıyorsun?

        Tekmeye kafanı koyup, rakibini sahada tabiri caizse döve döve yeneceğin maçta, bırak şampiyonluğa oynamayı, küme düşmemeye oynayan bir takım kadar bile mücadele etmiyorsun, koşmuyorsun. Bırak kazanacak hırsı ve mücadeleyi, yürüye yürüye gelen adamları durdurmaktan bile acizsin!

        İnsan biraz düşünür... Ben nerede oynuyorum? Hangi takımın formasını giyiyorum? Bu taraftarlar neden bize tribünlerden ‘adam gibi oynayın’ diye bağırıyorlar? Bizden ne istiyorlar? Bu kadar ucuz mu Galatasaray forması giymek ? Bu kadar kolay mı kendi evinde yenilmek? Bu kadar basit mi yani her şey?İğneyi hakeme, çuvaldızı kendine batırmak gerek. G.Saray’ın buz gibi golü güme gitti, ancak bu dün 80 dakikalık berbat oyunun asla bahanesi olamazdı...

        Gelelim ‘teknik direktör’ sıfatıyla yedek kulübesini aylardır işgal eden Riekerink’e...

        Sana daha önce ‘altyapı hocası’ dediğim için Galatasaray’daki tüm altyapı hocalarından birer birer özür diliyorum! Çünkü U9’dan U21’e, hatta Florya’daki futbol okullarının hocalarına kadar, hepsi sendendaha iyi hocalar ve en az senin kadar o koltuğu hak ediyorlar.İnan bana, bugünkü maçta senin yerine onlardan biri kulübede otursa, Selçuk ve Sneijder’ın olmadığı maçta Tolga ve De Jong gibi iki tane oyun kurmaktan aciz adamı yan yana oynatmaz, birinin yerine en azından daha önce Selçuk ve Senijder varken nedense ısrarla oynattığın Josue’yi oyun kurucu olarak düşünürlerdi. Hayır, madem bu adam bu iki oyuncu yokken de oynayamıyor, o zaman kadroda ne işi var? Allah aşkına, sana kim dedi, ‘Bruma gibi bir kanat oyuncusundan Sneijder’ın yerine 10 numara olur’ diye... Podolski gibi bir adamı orada kullanıp, önünde bir forvet oynatma imkanı varken, hangi akla hizmet Bruma’dan 10 numara yaratmaya çalışıyorsun? Yaptığın iş tutmayınca, neden hep abuk sabuk değişiklikler yapıp, Yasin’i oyundan çıkarıyorsun ?

        Benden sana tavsiye...

        Sen en iyisi bu sabah takıma 2 gün daha izin verip, ilk uçakla Amsterdam’a geri dön. İnan bana, 2 gün sonra geri gelmesen de, zaten kimse Florya’da olmadığını fark etmez! Daha fazla rezil olmadan geri dönersen, belki birkaç ay sonra “Galatasaray’ı çalıştırdım” diye, Çin’de kulüp bile bulabilirsin. Bu saatten sonra seni bu taraftarın elinden Sneijder da kurtaramaz, emrinden çıkmadığın o yöneticiler de, haberin olsun...

        Son sözüm ise Riekerink gibi bir adamı koskoca Galatasaray’a teknik direktör yapan ve “Sezon sonuna kadar takımın başında kalacak” diyen o meşhur yöneticilere... Darılmaca, kırılmaca yok... Futboldan anlamıyorsunuz ve işin kötüsü anladığınızı zannedip Galatasaray’a daha da çok zarar veriyorsunuz.

        Nasıl olsa maçtan sonra bir TV kamerası buldunuz mu, işinize geldiği gibi uzun uzadıya anlatırsınız! Olmadı, gece yarısı bir TV kanalına bağlanıp, şovunuza orada devam edersiniz. Hatta yöneticiliği bıraktıktan sonra bu üstün performansınızla, yorumculuk bile yaparsınız!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar