Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Göztepe, yakaladığı ivmeyle Süper Lig’deki tüm rakiplerine gözdağı verdi. Katılır mısınız?

        İlk fikstür çekimi yapıldığı gün 14 yıl aradan sonra Süper Lig’e dönmüş, toplama bir takım olan Göztepe’nin maçlarına baktığınızda, bu başarıyı yakalayacağını kimse düşünmezdi. 5 maçta 10 puan toplayarak, rakiplerinin listesinde üstünde “tehlikeli takım” yazıyordur Göztepe’nin. Öyle kolay lokma olacak gibi görünmüyor.

        Aslında Göztepe’nin kurmayları da bizlerle aynı şeyi düşünüyordu ki, çoğu zaman, “Ligde kalalım, yeter” cümlesini çok kullanıyorlardı.

        Şimdi, ellerinde defter hesap kitap yapıyorlardır, mutlaka. Yeni bir hedef koymaları gerektiğini de anlamışlardır. Çünkü, toplama da olsa iyi toplanmış bir takım Göztepe. Birbirleriyle uyumları müthiş, Bireysel olarak da yetenekli oyuncularda kurulu olmaları, bonus.

        Önümüzdeki hafta Sivas deplasmanına gidiyorlar. Gelin tahmin yürütün. 2 mi, 0 mı. Yoksa 1 mi. Kimse kesin bir şey söyleyemez.

        Ama bana göre Göztepe’nin şansı çok fazla. İllaki bir kırılma maçı yaşayacak, ama bu maçın Sivas olmadığını düşünüyorum.

        **************

        AKHİSAR

        - Akhisar ligde dolu dizgin gidiyor. Okan Buruk’la kan uyumu sağladı. Böyle devam eder mi?

        Akhisar’ın oyun tipi, tüm takımlara ters geliyor. Karşısındaki kim olursa olsun, açık bir oyun sergiliyor ve kazanmak için çırpınıyor. Bazen bu hırsı ters dönüyor, Bursa maçında olduğu gibi. Ama karşısındakini kendi oyununa adapte ettiği anları gördüğümde, “Akhisar kazanacak” diyorum. Bir de yönetim olarak çok istikrarlılar. Çatlak tek bir ses duymuyorsunuz. Bu kapalı kutu görünümü, sahadaki futbol çözüyor. Herkes Akhisar’ın kaybını, kazancını konuşuyor. Gerisi kol kırılıyor, yen içinde kalıyor.

        **************

        ALTINORDU

        - Altınordu geçtiğimiz yıl kılpayı kaçırdığı Süper Lig’e bu yıl ulaşma başarısı gösterebilecek mi?

        Altınordu’da yapılan çok şeyi doğru buluyorum. Zaten spor kamuoyunda örnek alınan bir takım. Bence tek yanlışları kendilerine hedef koymamaları. Bu da Başkan Mehmet Özkan’ın önceden yaptığı planlara uyum sağlayıp, sağlamadığı ile ilgili. Genç oyuncularla mücadele edildiği için Süper Lig’e çıkılacak yıl bile kağıda dökülmüş durumda. Hatta 3 yıl sonra hedefin konduğunu da biliyoruz. Ama teknik direktör Hüseyin Eroğlu’nun söylemlerinden anlıyoruz ki, bu istek geri çekilmiş. Çünkü, “Geçtiğimiz yıl gibi kaçırmak istemiyoruz” diyor Eroğlu. Hedefi koyun, anlatın. Bence kaçmaz sayın Eroğlu. Bir de başkanı ikna edin...

        **************

        DENİZLİSPOR

        - Denizlispor, 1. Lig’de çok başarısız günler geçiriyor. Bunun nedeni ekonomik sıkıntı mı?

        Bence değil. Denizlispor yıllar boyu ekonomik sıkıntıda. Kentin desteği fazla değil. Değişen yönetimlerin en acil işi kulübü maddi anlamda düzlüğe çıkarma savaşı oluyor. Futbol takımı kendi yağıyla kavruluyor. Şimdi ulusal kulüp lisansı çıkarma çabasındalar. Yoksa puan silme cezası ile karşı karşıya kalacaklar.

        Bu tehlike sürerken, takım problemleri gözardı edilebiliyor. Onun içindir ki bu yıl Denizlispor 5 maçta sadece 1 puan alabildi. Bence böyle.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar