Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1.Lig’de Ege takımlarından 3’ünün iki hafta sonunda sadece 1 puan toplaması camiaları ve sevenleri için hayli tedirgin edici olmalı. Erken olmasına rağmen, Manisaspor, Denizlispor ve Balıkesirspor’da alarm verilmesi gerektiği düşüncesindeyim.

        MANİSASPOR BİRAZ FARKLI

        Sıfır puan çeken Manisaspor, kısa dönem içinde 12 oyuncu alarak, Denizlispor ve Balıkesirspor’a oranla daha şanslıydı.

        Manisa’nın sonra tahtası kapansa da, başarılı bir ‘geçen sezon’ geçiren teknik direktör Sait Karafırtınalar’ın alınan bu yenilgiler sonrası kara düşünceler içine girdiğini düşünüyorum. Sık eleştirilen bir yönetime rağmen doğru işler yaparak kendi yönetiminin de puanına artılar eklemeye çalışan Karafırtınalar’ı, Rize’de alınan 4-1’lik yenilgi sonrasında evindeki Samsun mağlubiyeti iyi yıpratmıştır. Gelecek hafta deplasmanda oynanacak Gaziantep maçı, kısa zamanda toparlanma açısından final gibi gözüküyor.

        DENİZLİSPOR YASAKLI

        İlk maçı şanssız bir kura Denizlispor için. Ligden düşmüş, güçlü kadroyla Adanaspor karşısına, geçtiğimiz yılın kadrosunu zor bela koruyarak çıkan Denizlispor’un yenilgisi, “İlk maç, rakip güçlü, deplasman” gibi mazeretlerle atlatılabilmişti. Çünkü mazeretleri geçerliydi. Arkasından, sahasında oynadığı maçta, iyi pozisyonlar bulmasına rağmen İstanbulspor’a yenilmesi Denizlispor’da moralleri iyice bozdu. Her ne kadar teknik direktör Yusuf Şimşek, “Futbolcu kardeşlerimin azminden, hırsından ve mücadelesinden memnunum” diyerek moral vermeye çalışsa da, Denizlispor yönetiminin biraz rahatsız olmuştur.

        Çünkü zor bir sezon geçireceklerini düşünerek, yönetim değişikliği yapan, transfer yasağı kalkanından kurtulmak ve eksi puan cezalarından sıyrılmak için inatla, hırsla çalışan yöneticilerin, sıfır puan karşısında demoralize olduğu kesin. Bu cenahta Eskişehir deplasman maçı merakla bekleniyor, eminim.

        BALIKESİR BALTOK’LA ŞANSLI

        Balıkesir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un olaya el koyması, takımla sponsor olarak belediye şirketlerinden biri olan BALTOK’la anlaşma imzalaması ve ekstra vermeyi planladığı destekler, toparlanmayı sağlamıştı.

        Birliktelik sonrasında, Teknik direktör Can Cangök’ün, “Transfer yapamadık ama, geçtiğimiz yılın oturmuş takımıyla mücadele edecek olmamız bir avantajdır, dezavantaj değil” açıklaması takımla ilgili de iyi sinyallerdi.

        Balıkesirspor’un aldığı sonuçlar, diğer iki takıma göre umut kırıcı değil. Evindeki Adana Demir beraberliğini de geçelim. Önceki akşam Erzurum’la oynadığı maçta aldığı yenilgi kolay unutulmaz.

        İki kez iki farkla öne geçmesine rağmen, ardı ardına 3 gol yiyerek (Mağlubiyet golü de uzatmada) sahadan puansız ayrılması, Can Cangök’ü yeni hesaplar yapmaya zorlayacaktır. Belli ki bu takım ikinci yarıda güç kaybediyor. Yoksa iki hatalı gol yemezdi. Sahasındaki Altınordu çok önemli.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar