Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ne yapılacaktı.

        İzmirspor’un mal varlıkları ayrı tutulacaktı. Önce bir sponsorluk ücreti bile alınacaktı.

        Daha sonra derneğin borçları da ödenecekti. Anlaşma yapılan şirket, yönetime kendi şirketinden hiç kimseyi vermeyecekti. Amaç, İzmirspor’u layık olduğu yere ulaştırmaktı.

        Ne oldu..

        Folkart İzmirspor A.Ş için 6 aya yakındır uğraşan, bu birliktelik gerçekleşsin, hiçbir eksiklik kalmasın diye Mesut Sancak’la da sayısız kere bir araya gelen Tahir Gürler ve arkadaşları adaylığını açıklayacakları gün aday olmaktan vazgeçti.

        Neden?

        Günlerdir, “İzmirspor’un arazilerini peşkeş çekecekler” diye alttan alttan çalışıp, veryansın edenler, baktılar ki her şey iyi gidiyor, Gürler ve yönetiminin son toplantısını yaptığı yere gidip, niyetlerini belli etti. Büyük bir projenin de bitmesine neden oldu.

        Tahir Gürler ve arkadaşları aday olmaktan vazgeçtiği için Folkart’la birleşme projesi de suya düştü.

        İzmirspor’u amatörün amatörüne taşıyan kişiler, amaca, istenilene, yapılana, yapılacaklara bakmadan “Malımız elden gidiyor” feryadının arkasına saklanarak kulübün geleceğine bir bomba daha koydu.

        GÜRLER’İN DEDİKLERİ

        Eski başkan ve aday olmayı düşünen Tahir Gürler, vazgeçmelerinin nedenini ve buna neden olan gelişmeleri anlatırken bile zor konuşuyordu.

        Diyor ki Gürler: 6 aya yakın sürdürdüğümüz çalışmaların sonunda geldiğimiz nokta harikaydı. Ancak, önceki akşam yaşadıklarımızdan sonra aday olmaktan vazgeçtik. Öyle iddialı konuşuyorum ki, 8-10 yıl sonra Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek bir İzmirspor yaratma fırsatı tepildi. Folkart Başkanı Mesut Sancak, gerçekten bir İzmirsporlu. Şimdi buna kimse inanmayacak ama bu gerçek. Araştırıp, soruştursunlar. Niye Karşıyaka’ya, Altay’a gitmedi diyorlar. İzmirsporlu olduğundan. “Bana kucak açmış olan İzmir’e karşı sorumluluk hissediyorum” diyor Mesut Sancak. “Sanata yatırım yaptım, sıra sporda” diye devam ediyor.

        NİYE BEKLEDİK

        Mesut Sancak kimseye randevu bile vermezken, bizlerle defalarca toplantı yaptı. İzmirspor’un menfaatleri için adaylığımızı son dakikaya kadar açıklamadık. Kongre günü her şeyi açıklayacak, anlatacaktık. Mal varlıklarını ayırıp, futbol şubesi ayrı idare edilecekti. Hatta Folkart’tan hiçbir yönetici yönetime girmeyecekti. Biz istedik, “2-3 kişi ver Mesut bey.. Paranı kontrol etsinler” dedik. “Gerek yok, ben sizlere güveniyorum” dedi. Zaman içinde derneğin borçlarını da ödeyecekti.

        Ancak toplantı yaptığımız önceki gece Tuncay Kaynar isimli arkadaş hoyrat bir şekilde hesap sorarcasına bizim yaptığımız bu işbirliği hakkında sorular sordu. Cevapladık, ama dinletemedik. “Sizin amacınız Emin İşletir’i indirmek. Ancak ondan sonra bunun hesabı sorulur” diyerek tehdit söylemleri üzerine arkadaşlarımızın morali bozuldu.

        DEĞERİ 100 DOLAR

        Tuncay arkadaş, “Takımın değeri 100 dolar. 100 bin dolar olduğunda ne olacak” diye soruyor. Biz de değerinin oralara taşımak için uğraşıyoruz. Kimin yaptığı önemli mi, hedef bu değil mi. Benim ne maddi gücüm var, ne de zamanım. Ama bir hedef için toplanmıştık. Cemal Dönmez, Hüseyin Terzioğlu döneminde de projeler vardı. Ama hep bu bağnazlıkla engellendi.

        EMİN İŞLETİR VE İBRA

        Emin İşletir mali kongrede ibra edilmeyecekti. Yanındaki arkadaşlar kulüpten uzaklaşmasın, kaybedilmesin diye ibra edildi. Ama Emin İşletir’in takımı bu duruma düşürdükten sonra aday olma gibi bir yüzünün olmaması lazım.

        Bu dakikadan sonra bize inanan insanları üzdüğümüz farkındayız. Ancak tehditler emeğimize saygısızlık edilmesine izin vermeyiz. Düne kadar ödün vererek devam etmiştik, Ama artık biz yokuz.

        BEN DİYORUM Kİ..

        İzmirspor düşeceği en alt seviyede bulunurken, yakaladığı en iyi fırsatı kaçırmıştır.

        Daha önce de söyledim, yüzlerce kere de söylerim. Talih kuşu konmuştu, kaçtı.

        İzmirspor yıllardır malı mülkü olan bir ailenin gariban çocuğu durumundadır.

        İnciraltı’ndaki arazileri bir avantaj olmamış, bu kulübe her zaman yük olmuştur.

        Şu an İzmirspor’un büyük borcu, İnciraltı’ndaki arazilerinden kaynaklanmaktadır. Bir kuruş gelir getirmediği gibi hep zarardır.

        Sanki satılacakmış gibi devamlı aba altından arazileri göstermek yanlıştır. Ama ne yazık ki bir strateji olmuştur. O arazileri satabilmek veya projelendirilmek için neler yapılması gerektiği, tüzüğe bakarak öğrenilebilir. Gerisi safsatadır.

        Haa bu arada Mesut Sancak’ın İzmirspor’un bu arazisine ihtiyacı varmış gibi, bu projeyi yürütenlere takılan yaftalar da terbiyesizliktir.

        Kim ne söylemişse ayıp etmiştir.

        Adaylıktan vazgeçen Tahir Gürler’in yönetim listesindeki isimler, üç beş kuruşa tamah etmeyecek ve İzmirspor’un şanlı şerefli tarihe yakışan isimlerdir. Folkart İzmirspor A.Ş. projesine sonuna kadar destek veren Mesut Sancak da bundan sonra benim için bir İzmirsporlu’dur.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar