Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milli Takım, eskiden hazırlık maçları oynardı... Rakiplerimiz hep aynıydı... Arnavutluk, Romanya, Bulgaristan... Programı yoğun olmaz ise, şimdi olmayan ülke Yugoslavya... Çünkü onlar, hep klas takımlardı... Arjantin, İngiltere veya Almanya ile hazırlık maçı yaparlardı... Biz maalesefli yıllara dönerken, zaman makinesinde de süratle geçmişe dönüyoruz... Teşekkür ederim, bize nostaljiyi tekrar yaşatan, bu maçların planlayıcısı olanlara!

        **************

        AYKUT KOCAMAN...

        Bence işi çok zor... Fenerbahçe’de çıktığı her maç, imtihan olacak onun için... Kazanırsa tamam, ama ya kaybederse, ya berabere kalırsa... Taraftar ve medya baskısı, maalesef moralini çok bozacak... Futbolcular, bu gibi durumlarda kendilerini düşünürler, haklılar da... 23 kişi kadro dışı kalamayacağına göre, top teknik direktörde düşüncesi hâkimdir dünyanın her yerinde...

        **************

        TUDOR’UN SEÇİMLERİ...

        Şansal Büyüka, Tudor’u konuk etti... Bu programda şunu gördüm... Tudor kendine çok güveniyor, bu tabii ki büyük bir avantaj bir insan için... Verdiği cevaplardan, ne kadar hırslı bir yapıya sahip olduğunu da anlayabiliyorsunuz.

        Ben şahsen, aşırı hırstan pek hazzetmem... Sistemler konusuna verdiği yanıtlar çarpıcıydı benim için bir de...

        “3-4-3 veya 4-4-2, benim için fark etmez, önemli olan sonuç” ana fikrine saygı duyarım, ama katılamam... Bu konuyu iyi bilirim, bu oyun basketbol değil çünkü... Sizin sisteminiz maçtan maça değişirse, bir yerde lastiğiniz patlar, sonra üzülürsünüz.

        **************

        VİDEO HAKEM SKANDALI!

        Almanya’da video hakem sisteminin başında bulunan Helmut Krug, Schalke ile Wolfsburg arasında oynanan maçta, video hakemin kararını iki defa Schalke lehine değiştirtti... Alman basını bu olayın üstüne gitti ve gerçek ortaya çıktı... Krug verdiği talimatla, Schalke lehine penaltı verdirtti, Wolfsburg’un penaltı pozisyonunu es geçti..

        İşin enteresan tarafı, 61 yaşındaki Krug’un, Schalke Kulübü’nün bulunduğu şehir olan Gelsenkirchen doğumlu olmasıydı... Bu olayı medya ortaya çıkardı, Helmut Krug derhal kovuldu. Çünkü maçlara hakem atamalarını Krug yapıyordu. Bundan sonra hiçbir yönetici, maç öncesi ve sonrası video hakemlerle ne konuşacak, ne bir araya gelecek... Bu işin risklerinden birini yazdım size... Bizde büyük umutla bekleniyor da bu iş, ondan...

        **************

        BİR ŞAMPİYON, BİR RÜŞVET!..

        Frankie Fredericks... Dünya şampiyonu, 100 ve 200 metrenin doksanlı yıllarda unutulmaz sporcusu... Bu arkadaş, 2016 Olimpiyat Oyunları’nda yönetici olarak görev yaparken, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) eski başkanı Lamine Diack’tan 300 bin dolar rüşvet aldığı iddiasıyla kovuldu, yani hayatını kararttı... Galiba spor işine fazla sponsor girdiğinde, artık mertlik bozuluyor... Artık kariyer değil, dolar patron olmuş sanki çoğu kritik noktada.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar