Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1988 yılından bu yana ‘Final-Four’ formatı var... Euroleague’in, kuşkusuz 25 yıldır tek sahibi Obradovic! Hangi taşı kaldırsanız, altından Obradovic çıkıyor! Güne, sabah 9’da basketbolla başlayan ve akşam saat 10’a kadar sadece işini düşünen bir kişiliği, günümüzde bulmak artık çok zor... Şu başarılar kolay kazanılmaz.

        - 32 yaşında, Djordjevic ve Danilovic’in yer aldığı Partizan’da, ilk şampiyonluğunu kazandı.

        - 1994 yılında, İspanyol takımı Badalona ile yine şampiyon oldu.

        - Real Madrid, hemen kendisini transfer etti. Sabonis ve Arlauckas gibi büyük oyuncularla kupa yine Obradovic’indi.. 1996 yılında ise Real kupayı alamadı, 4. oldu.

        - 2000...Panathinaikos ile resmen altın dönem başladı. 5 sezonda gelen şampiyonluklar. Ve istanbul, yine şampiyonluk...

        Böyle kariyer NBA’de olsa, Oscar’lık filmin senaryosu çoktan yazılmaya başlamıştı değil mi?

        27 YIL SONRA KÜME DÜŞMEK

        1983 yılından bu yana, çok maçını anlattım Gaziantepspor’un... Futbol, bu kentte çok seviliyordu. Tribünler hep doluydu Gaziantep’te. Son 5 yıldır dikkatimi çok çekti, taraftarlar yavaş yavaş çekildiler stattan... Giden oyuncuların yerine gelenler, maalesef hiç olmadı. Mali kriz mi, kötü yönetim mi acaba derken, son yılların yalnız takımı veda etti. Üzüldüm ama futbolu yanlış yönetirseniz, acımasızdır, döner sırtını, kapıyı vurur gider, bakakalırsınız arkasından.

        FUTBOLDA YENİ DÖNEM

        Tabii ki bu radikal karar bizde uygulanmayacak. İngiltere, hakemi kandırmaya yönelik hareketlerde bulunan futbolcuları, maçlarda ceza görmeseler bile bağımsız bir kurulun vereceği disiplin kararı ile cezalandırmaya karar verdi. Eski hakem, eski futbolcu, eski teknik direktör olacak kurulda. Neyse, zaten bu iş bizde zor olur, hiç girmeyelim o toplara.

        SOSYAL MEDYADA CANLI YAYIN

        Bill Gates kitabında şöyle diyordu yıllar önce: “2019 yılı, yazılı basın için zor yılların başlangıcı olacak... Bilgisayar teknolojisi, televizyonu ele geçirecek ve her şey tek kutuda toplanacak...” Dedikleri çıkıyor Gates’in. Amerikan Beyzbol Ligi; MLB, her hafta, bir maçın canlı yayın hakkını Facebook’a sattı... Sırada NHL ve NBA var... Artık tek dokunuş ve tek araç dönemine giriyoruz... Hayırlı olsun!

        NOTTİNGHAM FOREST SATILDI

        Biz daha çocuktuk onlar Avrupa şampiyonu olurken... Sonra battılar, bittiler... Ama marka hiç unutulmadı. Olympiakos’un sahibi Marinakis, Forest’ın hisselerini satın aldı. Ama bu karara kızan çok İngiliz var. Çünkü, Marinakis’in karanlık işleri olduğu iddia ediliyor. Son olarak bir hakemin işyeri havaya uçtu. Ve olayla, Marinakis’in ilgili olduğu öne sürüldü. Tepkiler Ada’da bu yüzden fazla, fakat Forest eski günlerine dönebilir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar