Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YAZ bitti, tiyatro sezonu açıldı. Hoş benim için yaz da tiyatroyla dolu geçti. Yaz boyunca, cuma akşamları Bloomberg HT’de yayınlanan ‘Bloomberg HT Life’ aracılığıyla, tiyatrocularla gerçekleştirdiğim yaz sohbetlerini getirdik ekranlarınıza. O sohbetlerden birinde Ali Poyrazoğlu, “Dünyaya gülerek bakmak lazım. Gül, yüzünde güller açsın. Gül, dünya seni kucaklasın” diye seslenmişti mikrofonumuz aracılığıyla herkese.

        AÇILIŞI ALİ POYRAZOĞLU YAPACAK

        Usta oyuncu, 22 Eylül’de Antalya’daki Akra Barut Hotel’de, tıpkı kurduğu cümledeki gibi insanların yüzünde güller açmasını sağlayacak olan Antalya Komedi Festivali’nin açılışını yapacak. Ara Sanat tarafından düzenlenen ve sloganı ‘Gülelim, Güzelleşelim’ olan festival kapsamında sanatseverlerle buluşacak ilk oyun da Poyrazoğlu’ndan. Usta oyuncu, 23 Eylül’de saat 20.30’da ‘Ben Eskiden Küçüktüm’ adlı oyunuyla, Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda seyirciyi selamlayacak.

        FESTİVALDE HANGİ OYUNLAR VAR?

        24 Eylül’de, varlığıyla hayata ve sanata kocaman bir gülümseme katan Baba Sahne’nin, Günay Karacaoğlu’nun rol aldığı ‘Aşk Ölsün’ adlı oyunu seyirciyle buluşacak. Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu, 25 Eylül’de, Duru Tiyatro’nun Emre Kınay ve Evrim Alasya’ya Duru Caz Orkestrası’nın eşlik ettiği ‘İki Bekâr’ adlı oyununa, 26 Eylül’de Tiyatroevi’nin Sevinç Erbulak ve Fırat Tanış’ın rol aldığı ‘Ayrılık’ına, 27 Eylül’deyse Altan Erkekli ve Veysel Diker’in müzikli gösterisi ‘Şifa Niyeti’neye ev sahipliği yapacak.

        Aslında festivaldeki oyunların, gösterilerin, atölyelerin tamamı şifa niyetine! “Bir de ağız dolusu gülmeyi unutma hiçbir zaman” demiş ya Nâzım Hikmet, ne mutlu bütün rağmenlere rağmen unutmayanlara, teşekkürler unutturmayanlara! ‘Gülelim, güzelleşelim’ ve iyileşelim mizahla, tiyatroyla, sanatla!

        ************

        100 çocuk tiyatroyla tanışacak

        BU yıl ilk kez düzenlenen festivalin, 6-12 yaş arasındaki çocuklar için bir de sürprizi var: Ali Çetinkaya Karikatür Atölyesi. Ayrıca daha önce hiç tiyatro izlememiş 100 çocuk, festivalin misafiri olarak tiyatroyla tanışacak. Festivalin biletleri Biletix’te!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar