Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İNTERNET başında vakit geçiriyorsanız, birkaç şeyin iyi yönde değişmesine yardım edebileceğiniz change.org'a bir göz atmanızı dilerim. Change.org'da birçok kampanya göreceksiniz, sizin imzanızı, sesinizi, duyurunuzu bekleyen... Örneğin, geçen gün Türkiye'nin birçok şehrinde olmasına rağmen (Ben bilmiyorum, umarım öyledir) Kadıköy'de engelli çocuklar için bir oyun parkı olmadığından bahsediliyordu. Bu maksatla bir de kampanya düzenlenmiş, ben imzaladığımda 550 kişi destek vermişti, 450'ye yakın da imza bekleniyordu. Site aynı zamanda ülkenin de bir profili...

        UMUT VE GELECEK İÇİN BİR İMZA

        Neredeyiz, nelerimiz eksik, neye ihtiyaç var, kimler neye muhalif, ne değişmeli, adeta bir panorama... Change.org'da herkes kendi kampanyasını başlatabiliyor, evet bin imza toplamak kimi zaman arzu edilen sonuca ulaşmak olmasa da, burada kampanya başlatan ve imza atan herkes belli bir umut taşıyor, hem değişmesi gereken şeyler için, hem gelecek, hem de hepimiz için... Örneğin yine Türkiye'den Kapadokya'dan şöyle bir kampanya var. Diyorlar ki: “Vereceğiniz imzalar, kamuoyunda Arinna Otel inşaatı ve CCR Otel inşaatları olarak bilinen inşaatların derhal durdurulmasını, koruma amaçlı imar planı onaylanmamış olan Nevşehir’in Uçhisar beldesinde bu ölçekte inşaatlara nasıl onay verildiğinin araştırılmasını ve inşaatların projeye uygun yürütülüp yürütülmediğinin incelenmesini sağlamak amacıyla yetkili kurumlara iletilecek.”

        196 ÜLKEDE 20 MİLYON KULLANICI

        Kamuoyu oluşturmayı amaçlayan birçok kampanyada yunus merkezlerinin kapatılmasını isteyenlerden “Haydarpaşa Garolarak kalsın” diyenlere, “Çamlıca tepesine ne yapılacağına halk karar versin” gibi oluşumları da göreceksiniz. Ama en güzeli nedir derseniz, insanın içini mutlulukla dolduran “Başarılı olan kampanyalar” kısmı diyebilirim. Bakın kendilerini tanıttıkları sayfada ne diyorlar: “196 ülkede 20 milyondan fazla change.org kullanıcısı bulunuyor ve her gün insanlar bizim araçlarımızı kullanarak-yerel, ulusal ve küresel bağlamda kendi toplumlarını dönüştürüyorlar. Bu ister, kızının okulundaki kabadayılıkla mücadele eden bir anne olsun, ister bankaların adil olmayan aidatları iptal etmesini isteyen müşteriler ya da yolsuzluğa bulaşmış görevlilerden hesap sorulmasını isteyen vatandaşlar olsun, senin gibi bireylerin başlattığı binlerce kampanya, change.org'da başarıya ulaştı ve binlercesi daha her hafta başarıya ulaşıyor. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, bir fark yaratabilmek için sahip olduğumuz imkânlar eskiden olduğundan çok daha fazla. Önceleri, insanları bir dava etrafında toplamak fazlasıyla zaman, para ve karmaşık altyapılar gerektiren zorlu bir uğraştı. Ama teknoloji, her zamankinden daha fazla bizi birbirimize yaklaştırdı. Hiçkimsenin çaresiz olmadığı ve değişim gerçekleştirmenin günlük yaşamın parçası olduğu bir dünya için çalışıyoruz. Bu daha başlangıç ve senin de bize katılacağını umuyoruz.”

        DEĞİŞTİRMENİN BİR KANITI

        Saatler boyu başında oturduğumuz bilgisayarlarımızda neleri başarabileceğimizin bir kanıtı change.org... Bir kampanyaya destek vermek, yeni bir kampanya başlatmak, bir şeyleri değiştirmek, destek almak, destek vermek her zaman mümkün.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar