Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP Denizli Millevekili İlhan Cihaner, Pamukkale Üniversitesi’ndeki “kadrolaşma” iddialarını Türkiye Büşük millet Meclisi’ne taşımış ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer‘in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vermiş.

        Cihaner, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Hüseyin Bağcı’nın göreve başlamasından sonra üniversite çatısı altında yapılan “atama usulsüzlükleri ile kayırma iddiaları”nı sormuş.

        Bakan Dinçer, Cihaner‘in önergenin içeriğindeki soruları okuyacak da, gerekli araştırmayı yapacak da, ondan sonra yazılı veya sözlü cevap verecek de...

        Hayli uzun bir zaman...

        En iyisi, Habertürk Egeli olarak biz kendisine bir fırsat verelim, hakkındaki iddialara bu köşeden bir bir yanıtlasın.

        Cihaner, “Pamukkale Üniversitesi’nde, akademik kadro atamalarında usulsüzlükler ve kayırmaların yapıldığı, idari kadrolarda görevli personelin baskı ile istifaya zorlandığı ya da sürgüne gönderildiği, yerlerine rektörlük seçimlerinde kendisini destekleyen kişilerin atandığı, bir çok bölüm başkanları görevden alınarak yerlerine vekaleten bölüm dışından isimlerin atandığı... Halen üniversitede bir çok bölümün vekaleten yönetildiği, usulsüz şekilde görevden alınan bir çok akademik personel mahkeme kararıyla görevine döndüğü halde yeniden çeşitli bahaneler gösterilerek rektörlük tarafından görevden alındıkları belirtilmekte...” dedikten sonra sorularını şöyle sıralıyor;

        Bu duman, ateş olmayan yerden mi?

        Pamukkale Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın göreve gelmesinden sonra kaç akademik ve idari personelin görev yeri değiştirildi? Görev yeri değişiklikleri hangi nedenlerle yapıldı?

        Şubat 2011’den sonra üniversitede kaç idari ve akademik personel görevden alındı? Kaç personel hakkında disiplin soruşturması başlatıldı?

        Pamukkale Üniversitesi’nde vekâleten görev yapan kaç idari ve akademik personel bulunuyor? Birden fazla bölümde görevlendirilmiş idari ve akademik personel var mı?

        İdare mahkemesi kararıyla görevine dönen, ama tekrar soruşturmaya maruz kalan idari ve akademik personel var mı? Yeniden soruşturma açılmasının nedenleri neler?

        Üniversitede genel sekreterlik görevinden alınan Arzu Sarıcı idare mahkemesi kararıyla görevine dönmesine rağmen, neden tekrar görevden alındı?

        Üniversitede kadroları başka üniversitelerde olan dekan ya da bölüm başkanları var mı? Birden fazla bölüm başkanlığını yürüten (vekâleten ya da asaleten) kaç akademik ve idari personel bulunuyor?

        Üniversitede yapılan atamalarda hemşerilik, akrabalık vs. gibi kayırmalar söz konusu mu? Görevlerine yeni atanan idari ve akademik personelin kaçının üniversite rektörüyle akrabalık ya da hemşerilik ilişkisi bulunuyor?

        Rektör Hüseyin Bağcı’nın rektör yardımcısı olarak atadığı Prof.Dr.Ali Keskin ile herhangi bir akrabalık ilişkisi var mı?

        Binler adına merak ediyoruz

        Soru önergesi haberlerinin gazetelere yansıması üzerine bir basın toplantısı düzenleyen Rektör Prof.Dr Hüseyin Bağcı, iddialara cevap vereceğini sanan basın mensuplarını hayal kırıklığına uğratarak “cevabımı YÖK’e göndereceğim, sizlere de fakslamayacağım” dese de, ben yine de israrcıyım. Ege’nin en önemli üniversitelerinden birinde neler olup bittiğini, yüzlerce akademik personelle, binlerce öğrenci ve öğrenci velisi ve duyarlı vatandaşlarla paylaşmak adına merak ediyorum.

        Üstelik; basına yansıyan soruların, cevabının da basına yansımasında ne sakınca olabilir ki?

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar