Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Valiliği Büyükşehir’in toplu ulaşım fakiri Buca için hazırladığı “metro hattı uzatımı projesi”ni kabul etmiş ve “ÇED raporuna da gerek yok” kararı vermiş.

        2018’in başlarında temelinin atılması, 2022’de tamamlanması öngörülen projeye göre, mevcut metro hattına Üçyol’dan yapılacak bağlantı, 11 ara istasyonla Buca açıklarında Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampusu’na kadar ulaşacakmış.

        Zaten sıkışık olan Buca ve Şirinyer trafiğini, dolayısıyla semt sakinlerini daha da zor günler bekliyor. Hem de, şimdiden yapılan hesaplamalara göre 4 yıl sürecek bir sıkıntı. Tabii bu 4 yıl, daha önce Üçyol- Üçkuyular hattında yaşanan müteahhit yetersizliği, iflası, işi bırakıp kaçması, ayrıca bilimin, mühendisliğin ve matematiğin devre dışı kalmadığı süre...

        Yaşanacak “aksilikler”den, sadece üniversiteli öğrenci nüfusu 60 binin üzerinde olan Buca ve çevre sakinlerini Allah korusun.

        Tabii ki; sıkıntı çekmeden rahata ulaşılmıyor... Ama, kanalizasyon müteahhidine, dev yeraltı tünelleri işi verilmemeli, “en ucuz teklifi o verdi” savunmasının ardına sığınılmamalı.

        Bir de İzmir ikliminin, günde 24 saat çalışmaya izin verdiğinin hatırlanması...

        Narlıdere, Otogar, Bornova...

        Geçenlerde elime 1998 yılından kalma bir Karayolları dergisi elime geçti. Karıştırırken içinden “İzmir Metro Sistemi” diye bir belge çıktı. Ben koymuş olmalıyım... Burada sizlerle paylaştığım o belgede Buca, Bornova merkez, Narlıdere, Çiğli, Otogar, 19 yıl öncesinden planlanmış ve hala hayatta değil. Fazlalık olarak, Devlet Demiryolları-İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinden doğan ve Aliağa’dan Selçuk’a kadar uzanan İZBAN hatları var... Ama bu uzun hat, aradan geçen 19 yıla rağmen Buca’ya, Bornova Merkez’e ve Otogar’a metro hattı ihtiyacını asla öteleyemedi.

        Ankara’nın, İstanbul’un toplu ulaşım hatlarını yapan Hükümet’in gün gelip İzmir’i de hatırlaması, hiç olmazsa bu hatları gündemi alması çok haklı bir isteğimiz. İktidar partisinin İzmir milletvekillerinin asıl işlerinin, muhalif Büyükşehir’i eleştirmekten ibaret olmadığını hatırlatmanın tam sırası... Sayın vekiller; bırakın o işleri yereldekiler yapsın. Siz İzmir milletvekilliği yapın, İzmir’e devlet yatırımı peşinde olun...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar