Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Turizm sezonun tam ortasındayız. Ege’de muhteşem bir hareretlilik yok. Yerli turistlerle idare ederken, yabancı turist gördüğümüzde şaşırır hale geldik. Hele ki bir yabancı turist kafilesi gelsin, esnaf birbirini ezecek şekilde atıyor kendini önlerine.

        Marmaris-Bodrum hattında geçen yıla göre yabancı turist sayısında yarı yarıya düşüş yaşanırken, yarımada ve Ege koylarında tek tüke bile zor rastlıyorsunuz. Denizi, iklimi, güneşiyle eşiz bir doğaya sahibiz ancak eşsiz! politikalarla kendimiz çalıp kendimiz söyler hale geldik. Komşu adalar bacasız turizmle gözümüzün önünde dolar basarken, biz İstanbullur’dan medet umar hale geldik.

        İZMİR DÜŞÜŞTE

        Türkiye 2016’da 22.1 milyar dolar turizm geliri elde etti. Bu rakamın yaklaşık yarısını Antalya tek başına karşılıyor. İzmir tüm potansiyeline rağmen bugün Antalya’nın 18/1’I kadar turizm geliri elde edebiliyor. Efes- Meryemana, Bergama Asklepion gibi bir nimetlere rağmen.

        Çiçeği burnunda Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’u turizmde başaşağı gidiş, kronik sorunlar bekliyor ve bir de İzmir’in yıllardır beklemekten yorgun düştüğü o meşum konu.

        Kent gündemini uzun süre meşgul eden ve sonra unutulan ‘Ege Medeniyetler Müzesi’ ya da diğer adıyla ‘Mega Müze’ şimdi Kurtulmuş’u bekleyen konular arasında yer alıyor. Ne megaymış bu müze!!

        Tartıştık tartıştık bir arpalık yola ulaşamadık. Kadifekale mi olsun, Sümerbank arazisine mi yapalım, en çok yarımadaya mı yakışır derken sıfır noktasında beklemekteyiz. Bu tartışmalar yaşandığında yapımına başlanan Akropolis müzesi ile Atina birkaç yıldır milyonlarca turisti çekmeye devam ediyor. Daha acı yanı, bugün İzmir’de bini aşkın eşsiz değerde eser depolarda çürüyor. İçlerinde öyle sanat eserleri var ki, sırf onlar için bu kenti binlerce turist ziyaret edebilir.

        Kentteki müzelerin hali içler acısı. Hani yanlışlıkla düşmüş izlenimi veren yabancı turist kente geldiğinde ziyaret edeceği bir müze yok.

        YENİ BAKANA ÇAĞRI

        Başbakan yardımcılığı ve hükümet sözcülüğü gibi zor bir görevden sonra bakan olan Sayın Kurtulmuş’a en iyisi şöyle seslenelim...

        Sayın Bakan, yeni görevinizi rütbei tenzil olarak görüyor olabilirsiniz.

        Ya da size karşı siyasi hamlelerin bir parçası olarak okuyabilirsiniz. Ancak başına geçtiğiniz bu bakanlık da ülke ekonomisi ve geleceği açısından eşsiz önemde.

        Bugüne kadar Bakanlığı koy kapatan bol yıldızlı tesislerin açılış izni veren mercii haline getiren seleflerinize inat çok güzel, anıt projelere imza atabilirsiniz.

        Örneğin İzmir’e depolarda bekleyen bu eserleri gün ışığına çıkaracak mega müzeyi kazandıran Bakan olarak anılmak dahi yeterince onurludur. Hükümet Sözcülüğünde akıcı Türkçenizle dikkat çekiyordunuz, şimdi yeni görevinizde icracı yanınızı göstermek için işte size İzmir’den iyi bir fırsat!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar