Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        4 Haftalık galibiyet serisinden sonra G.Saray, Karabük'te 3 puanı bıraktı. Skorun 2-1 olduğuna bakmayın, maçın hakkı bu değil. Karabük çok daha farklı kazanma fırsatını harcadı. G.Saray'a karşı tarihinin ilk galibiyetini alırken tarihi fark bile yapabilirdi.

        Dün akşam kötü bir saha, kötü bir hakem onlardan çok daha kötü bir Galatasaray ve şartları lehine kullanma becerisini gösteren bir Karabükspor izledik. Saha gerçekten kötüydü ama böyle zeminlerde oynamanın da gerekleri vardır. Cesur olmanız, mücadele etmeniz, koşmanız gerekir. Eğer pas yapamıyorsanız uzun toplarla oyunu rakip sahaya yıkabilirsiniz. Bunu yapan Karabük'tü. Sarı-Kırmızılılar ise 61. dakikaya kadar rakip kaleye yaklaşamadı, pozisyona bile giremedi.

        Hakemin birçok kararına katılmıyorum. Özellikle 1. dakikada ucuz ve haksız bir penaltı maçın gidişatını ve kaderini etkiledi. G.Saray için zor bir durum. Moral bozucu ama aynı zamanda uyuyan devi uyandırması gereken, ateşleyen bir haksızlık bu. Beşiktaş da bu sahada geri düşmüştü ama büyük takım olduğunuzu iddia ediyorsanız ezeli rakibiniz gibi gerekeni yaparsınız. G.Saray, Karabük biraz yorulana kadar hiçbir şey yapmadı.

        G.Saray'ın eksikleri önemli. Arda'yı hep söylüyoruz... O olsa en azından direnmeye çalışırdı. Baros'un eksikliği de önemli... Ama düşünüyorum Baros olsaydı dünkü orta saha ve defans ile o bile ne yapabilirdi ki? Aslan, defanstan, orta alandan topu hiç çıkaramadı ki. Dağınık, yavaş, korkak, dönen topları alamayan, pas yapamayan, pas hataları ile rakibi cesaretlendiren G.Saray'ın bu maçtan sağlam çıkması mümkün değildi.

        Yeni oyuncuların adaptasyonu bekleniyor. Oysa G.Saray'da süreç tam tersine işliyor. Herkes geldiği günden daha geriye gidiyor. Insua öyle... Misimovic hiç yok. Onun yapması gerekenleri, nasıl oynaması gerektiğini Karabükspor'da Cernat açıkça gösterdi. Pino güçlü, kuvvetli ama 70 dakika o da hiç yok. Rakip yorulup arkada alanlar bırakınca biraz Pino'yu görür gibi olduk. İstanbul BŞB maçında Cana çabuk ve direkt paslarıyla göz doldurmuştu. İlk gol öncesi pas hatası, arkasından bırak çabuk pası pas yaptığını bile görmedik. Elano'nun tatil yaptığı haftada diğer yabancılar niye oynasın ki? Rijkaard'ın Servet'i böyle bir maçta cezalandırması hata. Oysa Servet tam biraz toparlamıştı. Yerine oynayan Gökhan Zan hiç hazır değildi ve çok kötüydü. Aslında defansta kim iyiydi ki? Neill bütün topları rakibe attı. Özellikle Emenike ve Cernat her pozisyonda G.Saray defansını yürüyerek geçtiler. Hele Emenike adeta gırgır geçti, G.Saray defansının aczini göstermek istedi.

        Kısaca dün akşam G.Saray'ın elle tutulacak bir şeyini bulmak mümkün değil. Karabük'ü tebrik ediyoruz. Galibiyeti fazlasıyla hak ettiler.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar