Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anadolu, Beşiktaş için çile dolu... Vodafone Park’ın yakışıklı, karizmatik genci, gurbetten ‘façası çizilmiş’ şekilde dönmeye alıştırdı herkesi. Demek ki üst üste iki şampiyonluk bir ‘metal yorgunluğu’ getiriyormuş. Artan el kol hareketlerine bakılırsa, geçmişte parmakla gösterilen ‘takım ruhu’ yavaş yavaş yerini ‘ego yarışları’na bırakabiliyormuş...

        Beşiktaş neyi daha iyi yapıyor? Ortayı (5’e karşı 49), topla daha fazla oynamayı (29.8’e karşı yüzde 70.2), korneri (2’ye karşı 15), kapılan topları hücuma aktarmayı... Neyi kötü yapıyor, atak bitiriciliğini, son vuruşları... Soru şu: Şenol Güneş gibi kurt bir hoca neden buna bir çare üretemiyor? İşte o bilinmiyor!

        Acaba sadece bireysel beceriler yeterli görülüp, gol, klas ayakların efektif oyununa mı bırakılıyor diye insan düşünmeden edemiyor. Neredeyse birbirinin kopyası olabilecek Akhisar, Y.Malatya, Kayseri ve Sivas maçlarında tam 9 puan kaybedildi. Kendilerini ‘Dev’ aynasında gören yıldızlar, kapalı savunmaları açma konusunda neden bu kadar aciz kaldıklarını sorgulamalı. Sivas’ta dün ‘siyah’ sonuç çıkan futbol akşamında ‘beyaz’ olarak kalanlar; giderek büyüyen Medel, ikinci yarıda biraz Babel ve Gökhan’dı...

        Hava toplarında Cenk helikopter, Negredo jet. Ama sağdan soldan orta yağmuru var, sahada Matador yok. Eğer Güneş, Q7’yle tartıştı diye İspanyol’u çıkardıysa, vah Beşiktaş’ın haline! Çıkması gereken Quaresma! Zaten varlığı bir dert yokluğu yara... Yenilen ilk golün üç hazırlayıcısından biri. Topu kaptıran o, şuta en hazırlıklı olması gerekirken, dengesiz yakalanan Fabri, rakibi perdeleyemeyen de aklı ofsayt yüzünden iptal edilen golde kalan Pepe...

        Aradaki güç ve ekonomik dengesizliklere rağmen “Rakipler Avrupa’daki gibi oynamıyorlar” gibi zaman zaman komik mazeretler üreten Şenol Güneş, “Pozisyon üstünlüğü bizdeydi, çok kaçırdık” diyebilir. Ancak Sivas, 5 kez gelip 2 gol atıyorsa, ikinci golü atan Cyriac’ın 78’de kaçırdığı bile senin girdiğin 10-12 pozisyondan daha netse, artık şapkayı alıp düşünmeli. Kazanılan penaltı tartışılır, ama bu tartışılmaz!

        Sivas galibiyet golünde yıllarca Gökhan Gönül’ün, F.Bahçe’de yaptığı ön direk organizasyonunu denedi. Beşiktaş ise ezberlenmiş Pepe-Tosic girişi dışında kornerlere artı bir üst akıl ekleyemedi. Cenk iki stoperin arasında yükselirken pestil oluyor. Skoru değiştirmesi için oyuna sürülen Oğuzhan yerinde sayıyor. Beşiktaş için Anadolu’dan geçen şampiyonluk treninin düdüğü artık acı acı ötüyor.

        SAMET AYBABA

        ‘Feda’ döneminde ‘menemen’li günlerde Kartal’ı çalıştırdı, şimdi takım Nusr-Et’ten çıkmıyor! Yaptığı üç değişiklik de yerindeydi, Güneş’in elini kolunu bağladı.

        ŞENOL GÜNEŞ

        Negredo’yu çıkarıp el freni oldu. Gerektiğinde çift forveti denemeli. Oyuncular gergin, hoca daha gergin. İçerideki sorun sanki daha derin.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar