Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2014 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde, partilerin aday belirleme çalışmaları kapsamlı bir şekilde devam ediyor. İzmirde seçim AK Parti ile CHP arasında geçeceği kesin gibi görünüyor. CHP kendisini, yapılan anket neticelerine göre en şanslı parti olarak görüyor. Bütün partiler İzmir’de seçimi alabilmek için her türlü varsayımın hesabını yapıyorlar. İzmir’de şu anda tablo böyle gösterse de, adaylar açıklandığında bu tablonun değiştiğini hep birlikte göreceğiz.

        Aziz Bey İzmir’de CHP’den aday gösterilecektir. Bana göre gösterilmesinin CHP açısından hem avantajı, hem de dezavantajı vardır. Sayın Aziz Kocaoğlu 10 yıl belediye başkanlığı yapmış olmasından dolayı yıpranmıştır. 10 yıldır bitirilmeyen metro, en büyük dezavantajı olup, bu güzergahtaki esnafın isyanı, insanların feryadı Aziz Bey’in başkanlığını yıpratmıştır. Daha evvelki yazılarımda yazdığım gibi, İzmir’in trafikte kurtuluşu metrodur. 10 yılda 10 kilometre metroyu bitiremeyen zihniyet, İzmir’de bu işi beceremez...

        ULAŞIM İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ

        Metronun haricinde alternatif yollar, trafiğin tıkandığı noktalarda köprülü kavşaklar yapılmadığı için ulaşım İzmir’de işkence haline gelmiştir. Kente nereden bakarsanız bakın, gecekondu ve çarpık yapılaşmayı görürsünüz. İzmirimizin en güzel semti Alsancak’ın hemen yanındaki tenekeli mahalle hala yerinde duruyor. Bir türlü projelendirilemediği gibi, kentsel dönüşüm çalışmaları da yapılmamaktadır.

        Her yağmurdan sonra İzmir’in hali yıllardır aynı. Son yağmurlardan sonra Türkiye basınındaki manşetler: İzmir battı, boğulduk, bir yağmurluk şehir, itfaiye de battı, sosyal medyada topa tutulan başkan, 10 yılda bir arpa boyu dahi alınamayan önlemin göstergesidir. Milyonluk itfaiye araçlarının sular altında mahsur kalması, kendini kurtarmaya çalışırken halka yardımcı olamaması inanılır gibi değil. Bu yer tespitinin ne kadar yanlış, yetkililerin gelecek yağmurlar için aldıkları tedbirlerin ne kadar yetersiz olduğunu gösterir.

        İzmir geçen 10 yılını kaybetmiştir. Gelecek 10 yılını da kaybetmiştir. Göstermelik yeni projeler (seçim projeleri-metro gibi) söz verdikleri gibi zamanında bitecek projeler değildir.

        Kenti marka yapacak, kente kimlik verecek, akıllarda kalacak, vizyon projeleri yoktur. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun bir dezavantajı da projeleri ve enerjisiyle İzmir’e heyecan verecek ve insanları arkasına alacak profile sahip olamaması. Geçmişte kaybolan 10 yıl Aziz Bey’in ve CHP’nin handikapıdır. Yumuşak karnıdır.

        Aziz Bey’in avantajı belediye başkanı olması, 12.11.2012 tarihinde çıkan 6360 sayılı kanun ile İzmir’de 30 ilçeyi içine alan bütün şehir yasası, bu ilçelerin mahalle ve köylerinin, tarlaların bile yollarının alt yapıları tamamlanmadan asfaltlanması Aziz Bey’in avantajıdır. CHP İzmir’de ikilem içindedir. Aziz Kocaoğlu mu? Yoksa başkası mı?

        AK Parti şanslıdır, çünkü büyük bir olasılıkla Sayın Binali Yıldırım İzmir’in adayıdır. Hükümetin en güçlü bakanıdır, İzmir için bir şanstır ve de son şanstır. Böyle güçlü bir bakanın İzmir’i uçuracağına eminim. Yılların ihmalini ve yapılamayan hizmetleri yapmak, İzmir’in kaderini değiştirecek, büyük atılımların ve yatırımların yapılması için Sayın Binali Yıldırım Bey son şanstır. İzmir böyle bir fırsatı heba etmemelidir.

        Çünkü Sayın Binali Yıldırım Bey’in milletvekilliğinin 3. dönemidir. Tüzük gereği milletvekili olamayacak, belediye başkanı seçilmez ise belki siyaseti bırakacaktır. İzmir halkı belediye seçimlerinde bu şansı en iyi şekilde kullanmalıdır.

        Aksi halde İzmir’li, bu halinden memnun ise böyle yaşamaya devam edecektir. İzmir halkı 21. yüzyılda böyle yaşamayı hak etmemektedir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar