Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kemal Yılmaz’ın, Douglas için kalkan ofsayt bayrağı hatalı. Pozisyon devam etse Muslera kırmızı görecek ve penaltı kararı çıkacaktı

        Maçın hakemi Ümit Öztürk bu sezonun en çok beğenilen hakemlerinden biri. Bu maçtaki başarısına 1 numaralı yardımcısı hakem Kemal Yılmaz gölge düşürdü.

        63. dakikada kalkan bayrak çok kritik. Douglas, topu önüne alıp ceza alanına ilerlerken, G.Saraylılar ofsayt beklentisi içerisindeydiler. Ancak Kemal Yılmaz bayrak kaldırmayınca pozisyon devam etti. Ceza alanına girince topu Muslera’dan kaçıran Alanyalı oyuncu, Uruguaylı eldivenin ayak darbesiyle yerde kaldı. Herkes penaltı ve kırmızı kart beklerken, yardımcısının bayrağını gören Ümit Öztürk, ofsayt kararı verdi. Alanyalılar’ın yoğun itirazı vardı ama netice değişmedi. Ofsayt bayrağı kalkmamış olsaydı, hakem hem penaltı hem de kırmızı kart verecekti. Yeni değişen kurala göre, top için mücadele varsa, burada bariz gol şansını engellediği için sarı göstermesi gerekiyordu. Ancak burada top için mücadele yok. Çünkü Alanyalı oyuncu, topu kaçırıyor. Muslera topa değil, direkt ayağa vuruyor. Bariz gol şansı da var. Dolayısıyla kırmızı kart doğru bir karar olurdu. Bu hatalı bayrak hem maçın hem de düşme-şampiyonluk yarışı veren takımların kaderine tesir etti.

        2. OFSAYTI DA ATLADI

        Aynı yardımcı hakem 1 dakika sonra da çok açık bir ofsaytı atlayarak Alanya atağını devam ettirip önemli bir yanlış daha yaptı. Bu kez sahnede Muslera vardı, golü önledi. Diğer kararlara gelirsek, Gomis’in golünde ofsayt yoktu. 10. dakikada Douglas’ın önünde Muslera’nın yatarak topu elle uzaklaştırması çok temizdi. 58’de Serdar Aziz’in, Douglas’a yaptığı müdahale penaltıyı ve sarıyı gerektiriyordu. Kart ve karar doğruydu.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar