Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Neden silah üretimi ve satışı dünyanın yegane ekonomi zenginliğinin ticaretinin en önemli kazanç kaynağı olmuş? İnsanoğlu taş devrinde silahları önce kendilerini vahşi hayvanlardan korumak adına icat etmişler. İlerleyen yüzyıllarda kendileri nasıl oldu da vahşileştiler ve vahşi hayvan konumuna geldiler, silahları birbirlerine karşı kullanmaya başladılar.

        Önce din savaşları insanları birbirine düşürdü. İyi de hepimizin Tanrısı aynı değil mi? Nasıl oldu da hepimizin içine şeytan girdi de silah kuşanır olduk ?

        Konstantin Bogdanov imzasıyla yayınlanan makaleye göz atalım; ABD, Rojavalı Kürtlere modern silah ve teçhizat göndermiş. Militanların elinde savaş ganimeti T-55 tipi birkaç eski tank, Humwee tipi zırhlı araçlar ile ağır silah yüklü birkaç bin arazi aracı bulunmaktaymış.

        Belli ki ciddi ateş tertibatı bulunmayan bu birlik, Türk ordusuyla zırhlı araçlar, topçular ve uçaklar kullanılarak yapılacak bir çatışmada zorluklarla karşılaşabilecek.

        Kürt milislerin elinde Sovyet üretimi Fagot ve Konkurs tipi tanksavar füze komplekslerinin yanı sıra ABD’li TOW, Fransız-Alman MILAN ve Rus Metis-M tipi tanksavar füze kompleksleri de var.

        Tanksavar kompleksleri, Türk ordusu için en ciddi sorunu oluşturan unsurlardan biri. Zira düşük savunma kapasitesine sahip Türk zırhlı tank birlikleri, El Bab’daki operasyon sırasında IŞİD militanlarının TOW ve Fagot tipi tanksavar kompleksleriyle açtığı ateş sonucunda Leopard 2A4 tipi muharebe araçlarından mahrum kalmıştı.

        Afrin harekat planının detayları belli oldu. ABD ve Almanya, Irak’taki Kürt güçlere büyük çaplı silah desteği vermişti. Peşmergenin kendi envanterinde de çok sayıda T-55, T-62 ve T-70 tipi zırhlı tanklar mevcut.

        Öte yandan Al Masdar News’in haberine göre ABD, Washington ile YPG arasında yapılan gizli anlaşma çerçevesinde geçen hafta Kürt milislere ‘taşınabilir hava savunma füzeleri’ (MANPAD) füzeleri gönderdi. MANPAD’lar Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin yakınında faaliyet yürüten Kürtlere ulaştırıldı.

        Sonuç olarak, eğer Türkiye Suriye’de koyduğu hedeflere gerçekten ulaşmak istiyorsa, (Rusya, ABD ve İran Operasyonu Desteklemiyor) kendi başının çaresine bakmalı. Bu ülkeler neden son hızla bütün bölgeye silah göndermeye devam ediyorlar. Neden bu oyunun içindeyiz?

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar