Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ‘Doğma büyüme bir İzmirli olarak İstanbulspor ile ne alakan var’ dediğinizi duyar gibiyim. İstanbulspor’un gençlere yönelik alt yapı eğitim anlayışını ve gelişimini bizim Altınordu Futbol Kulübü’ne tıpatıp benzettim de ondan.

        İstanbulspor’un ilginç bir de hikayesi var. Yaklaşık 2 yıl önce yönetim kurulu başkanı Ömer Sarıalioğlu kalp krizi geçirerek vefat eder.

        Hiç aklında yokken mecburen bayrağı yeğeni Ecmel Faik Sarıalioğlu devralır. Ailenin diğer fertleri amcası Sabahattin ve abisi eski futbolcu Furkan Sarıalioğlu da takıma sahip çıkarlar. Ailece Ömer Sarıalioğlu’ndan kalan bu emanete sımsıkı sarılırlar. Çünkü Play Off final maçına 4 gün kala rahmetli Ömer Sarıalioğlu başkanlık yaptığı Bakırköyspor ve İstanbulspor ile hiç şampiyonluk yaşamadığını vefatından sadece 2 gün önce dile getirmiş ve heyecanlı olduğunu söylemiştir. Bu üzücü olaydan sonra Sabahattin ve Furkan Sarıalioğlu’nun gözetiminde İstanbulspor’da büyük değişimler başlar.

        Yeni yönetim önce ‘eğitim’ diyerek bugünlere gelirler. Bu hafta Sarıalioğlu ailesi beni ve İstanbulspor’a gönül veren birkaç arkadaşımı yeni tesislerinde ağırladılar. Vakfın yönetim kurulu üyesi olan eski futbolcu Engin Tuncer ‘den de hem takımın alt yapısı hem de gelecek planları hakkında önemli bilgiler aldık.

        İstanbulspor’un yaptığı transferler ve alt yapıdan katılan oyuncuların yaş ortalaması 22. Rize maçı öncesi görüştüğüm futbolcuların hepsi pırıl pırıl gencecik yetenekler. Sabahattin Sarıalioğlu, İzmirli olduğumu öğrenince bana Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan ile yaptıkları sohbetten ve alt yapı eğitim anlayışı konusuna verdikleri önem açısından benzerliklerinden bahsetti.

        Ekim ayında İngiliz The Guardian gazetesi internet sitesinde, düzenlediği turnuvalarla ve yetiştirdiği futbolcularla dünya basınında yer bulan ve futbol otoriteleri tarafından takdir edilen Altınordu kulübü için büyük bir dosya hazırlayarak haber yaptı.

        SARIALİOĞLU AİLESİ

        Kökeni Osmanlı’dan günümüze dayanan, Karadeniz’in büyük ailelerinden biri. Aile Trabzon’un Of ilçesini mesken tutmuş. 1. Dünya Savaşı ardından işgal edilen bölgede, Sarıalioğlu Ailesi, halkı silahlandırarak Rus işgaline karşı direniş örgütleri kurmuş ve Rus ordusuna büyük kayıplar verdirmiş. Aile hakkında asıl ilgimi çeken 1874 yılından beri Of Belediye Başkanlığı’nın ellerinde bulunması oldu.

        Değişen tüm iktidar ve siyasi dönemlere rağmen, Of halkının gözündeki yerini koruyarak, söz sahibi diğer ailelerin de desteği ile Belediye Başkanlığı koltuğunu korumak, kolay iş değil.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar