Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Neredeyse bütün hayatını MHP’ye adadığını yakından bildiğim MHP eski İzmir İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu partisinden istifa etti. İstifa dilekçesinde, “Hedeflerine hizmet ettiğine artık inanmadığım bir siyasi kurum ile birlikte anılmayı anlamlı bulmadığımdan, çocukluğum dahil bütün bir ömrümü geçirdiğim ve geçmişte mensubu olmakla şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa ediyorum” ifadelerine yer verdi.

        Müsavat Dervişoğlu’nun istifası öyle boşa atılacak bir olay değildir. Bu bir hareketin başlangıcının sinyalidir. Dervişoğlu deneyimli, büyük oranda MHP tabanında sevilen bir siyasetçidir. İstifasının arkasından gelecek olayları dikkatle izlemek lazım.

        GRUP KONUŞMASI

        Referandum sonrası salı günü CHP grup konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmayı bence üst üste birkaç defa dinlemelisiniz.

        Sizlere beni en çok etkileyen bölümden alıntı yapmak istiyorum;

        “Bu başarı, tek başına CHP’nin başarısı değildir. Demokrasiyi savunan herkesin ortak başarısıdır. Saadet Partisi’ne, bütün mütedeyyin kardeşlerime, demokrasiden, ahlaktan yana olan bütün vatandaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum, gidip hayır oyu kullandıkları için.

        Vatan Partisi’ne ve üyelerine, ÖDP’nin genel başkanına ve üyelerine, HDP’nin bütün acılara, baskılara rağmen gidip hayır oyu kullanan doğu ve güneydoğudaki bütün vatandaşlarıma, Anavatan, Doğru Yol Partisi’ne teşekkür ediyorum. Türkiye’nin bekasını her şeyin üzerinde tutan ülkücü ve milliyetçilere teşekkür ediyorum. Hiç kimse unutmasın, bir ülkü etrafında hepimiz birleştik. Türkiye’nin bekası için, hepimizin özgürlüğü için, düşüncelerimizi özgürce ifade etmek için, hepimiz demokrasi paydasında birleştik. Ve biz gerçekten de bir tarih yazdık. Ve bu tarih bir demokrasi destanıdır.”

        16 Nisan 2017 günü gerçekleşen referandumun, ülke olarak içinden geçtiğimiz bu sürecin tarihin sayfalarına nasıl geçeceğini şahsen ben de merak edip durmaktayım.

        MAÇ BİTTİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CNN International’a referandum sonucuyla ilgili değerlendirme yaparken;

        “1-0 ya da 5-0 kazanmışsın önemi yok. Önemli olan maçı kazanmaktır” ifadelerini kullanmıştı.

        Haklı... Siz sonuca bakın.

        Maç bitti mi? Bitti.

        Artık olmuşu bitmişi değil olacakları konuşalım. Önümüze bakalım..

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar