Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Amerikan ve İngiliz magazin medyasında yeni akım Ivanka Trump’ın kapısında yatmak. Kapıda göründüğü an fotoğrafını çekmek. Hal ve gidişinden bakışından beden dilinden giydiği markadan analiz çıkarmak. Kadının ruh haline bakıp akıllara seza Beyaz Saray çözümlemeleri yapmak...

        “Ivanka o gün sarı saçlarını yandan ayırmış, ensede minik bir topuzla tamamlamıştı. Washington’da artan sıcağın etkisiyle siyah beyaz kolsuz bir elbise giymiş, güneşten korunmak için gözlük takmıştı. Ayağında 120 dolarlık topuklu sandaletler vardı. Babasının Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme kararı yüzünden yaşadığı stresi ışıl ışıl gülümsemesiyle gizlemeye çalışıyordu. Trump açıklamayı yaparken Ivanka yanında değildi. Ailesiyle Yahudilerin Şavuot Bayramı’nı kutluyordu. Ama kızı Arabella’ya, antisemitik sözleriyle bilinen John Galliano imzalı elbise giydirmesi yadırgandı...”

        Daily Mail hemen her gün, böyle siyasetle salçalanıp pembe roman tarzında kaleme alınmış bir Ivanka şaheseri patlatıyor. Amerikan haber sitesi Daily Beast hepsini toplamış, enfes bir kombinezon çıkarmış ortaya. Diyor ki, “Muhabirini Ivanka’nın kapısında yatıran Daily Mail, kadının sadece ne giydiğini değil ne düşündüğünü de analiz edebiliyor”. Daily Mail’in işi zaten bu; şöhret kapılarında yatmak, yaz günlerinde Malibu kıyılarını kollamak ve göklere çıkaracağı ya da çemkireceği bikinili pozları toplamak. Hem kadından nemalanan hem de kadın düşmanı gazete ve sitenin bir işi de spor salonundan makyajsız çıkan ünlüleri ve estetik facialarını afişe etmek.

        Ama ilk kez bir başkan kızı gündelik figür haline geliyor. Peder beyin iklim kararından bir gün sonra, dudağındaki koyu kızıl rujdan vücut diline Ivanka hallerini analiz eden haber oku oku bitmiyor. İçinde ne ararsan var. Ivanka’nın LGBTI bireylerin ‘Gurur Ayı’nı tweet’le kutladığı, ama Beyaz Saray’dan kutlama gelmediği için tweet’lerle azar işittiği; 5 yaşındaki kızının elbisesi, Galliano’nun hikâyesi, hatta Kate Moss’un modacıya destek için Galliano imzalı gelinlik giydiği, hepsi aynı haberde. Başlık da “İklim kontrolü”. Babasının aldığı karara muhalif olduğu ve yaz sıcağına uygun elbise giydiği için, o bakımdan!

        Ivanka hep pohpohlanan kategoride, Chelsea Clinton’dan ise hiç hazzedilmiyor. “Yine mi pudra renk ayakkabı!” yakınmasıyla Chelsea’nin ne kadar sakil giyindiği yazılıyor. Ivanka ise şık stiliyle kendi markasının en iyi modeli olarak övülüyor.

        TERLİYOR, TERLEMİYOR

        Malum, Trump FBI’ın Rusya soruşturması nedeniyle ter döküyor. Daily Mail hemen Ivanka paralelini kurguluyor; Beyaz Saray’ın nabzını öyle tutuyor. Mesela sıcak havaya rağmen kazak giydiği gün “Michael Flynn soruşturması belli ki Ivanka’yı terletmiyor” diye yazıyor. Ertesi gün kadın ince çiçekli elbiseyle evden çıkıyor; “Bir hanımefendiye yakışır kusursuz stiliyle Ivanka da artık harareti hissediyor” diyor.

        Veya Trump’ın “Ruslarla istihbarat paylaştım” tweet’i sonrası çekilen karede Ivanka dudak bükmüş görünüyor: “Belli ki derin düşüncelere dalmış” oluyor. Babası FBI Başkanı Comey’i görevden aldıktan sonra da “O geniş gülümsemesinden eser olmadığı halde kendi markasını taşıyan halter yaka elbisesiyle çok şık görünüyor” diye bağlıyor olayı Daily Mail.

        Sonra “Sütun gibi bacaklarını orta çıkaran Victoria Beckham imzalı mini elbiseyi giydiği geçen pazartesi de evden çıkarken çok ciddi görünüyor, gözlerini siyah gözlüklerin ardına saklamış, fotoğrafçılara gülücük atmıyor.” Daily Mail bu durumu da, danışmanı olarak babasıyla yaşadığı gerilime yoruyor.

        Gerilimin nedeni, sabah akşam kapısında bekleyen fotoğrafçılar olabilir mi acaba?

        Dedikodu dergisi US Weekly de ayrı bir âlem. Ivanka ve kocası Jared Kushner’in ne kadar liyakat sahibi Beyaz Saray danışmanları olduğunu kanıtlamak için çırpınıyor. Geçen nisanda el değiştirip Trump’a yakın AMI’ye (American Media, Incorporated) satılan dergi, Ivanka’nın son derece liberal bir çizgide olduğunu yazıyor; “Neden babamla aynı fikirde değilim” başlığıyla kapak yapıyor. Ivanka’ya yakın bir kaynak, “Babası iklim anlaşmasından çekildiği için çok çok üzgün” diyor. Dergi bazı belirsiz kaynaklara dayanarak, “Ivanka gayet dişli ve fikirlerinde özgür bir danışman. Kushner de öyle. Trump’ı NAFTA’dan çekilmemeye ikna eden ta kendisi...” diye yazıyor. Ama ne fayda, bu bilgiler hiç sağlam bulunmuyor. Melania kocasının elini tutmadı diye dünya çalkalanırken de US Weekly tek satır yazmıyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar