Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        5. Mazhar Zorlu Halı Saha Turnuvası ödül töreni çok yönlü, verimli ve renkli bir yaşamın spora ait yanının kutsandığı, kederden çok coşkunun ön planda olduğu bir anma töreni olarak önceki akşam gerçekleştirildi. Fatih Altaylı, birkaç gün önce köşesinde "fakirleşiyoruz, umurunuzda mı" diye sormuş ve sanat ve bilim dünyasında "yeri doldurulamayan" ya da "doldurulamayacağı apaçık belli olan" değerli isimlerin bazılarını hatırlatmıştı. Töreni izlerken Mazhar Zorlu'nun kaybının İzmir'in spor dünyasındaki sığlaşma ve fakirleşmenin önemli nedenlerinden biri olduğunu düşündüm.

        Zor bir gün ve saatteki toplantıya İzmir spor camiası büyük ilgi göstermişti. Mazhar Amca'nın özgeçmişi, en iyi tanıyorum diyenlerin bile bilmediği bazı yönlerini öğrendiği, dolu dolu yaşanmış, bilgi, emek ve insan sevgisi kokan bir yaşamın özetiydi. "Ben de varım" dediği her konunun içini her düzeyde çalışarak nasıl doldurduğunun göstergesiydi.

        ÜLKE SPORUNA ETKİ

        Oğullarından Kemal Zorlu'nun konuşmasında babasının spor adamlığı yönüne dair yaptığı saptamalar, özellikle 2. ligin kuruluş çalışmaları ve Trabzonspor'un kuruluş öyküsü, son elli yılın Türk futbol tarihine ışık tutar nitelikteydi. Mazhar Zorlu'nun Altay yöneticiliği sırasında sporcu ve teknik adamlarla olan iletişimine dair renkli anekdotlar ve yönetmelikleri çok iyi bilmesi sayesinde atlattığı güç durumlar, adeta bugünün spor yöneticilerine ders gibiydi. Sahibi olduğu Bergama Restoran'da Türk sporunun önemli isimlerini sık sık bir araya getiren Mazhar Zorlu'nun, yarattığı bu ortamla İzmir sporunun ülke sporu üzerindeki dominansına nasıl katkıda bulunduğu da hatırlandı.

        Türk futbolunda bugün yaşanan olumsuzluklardan söz eden Kemal Bey, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'e, kendisine mutlak destek veren topluluk önünde kendisini ve federasyonunu anlatmak üzere gol pası vererek kürsüden ayrıldı.

        Salona Başkan'ın önemli mesajlar vereceği beklentisi hâkimdi. Yerel ve ulusal basın da bu anlamda toplantıya çok hazırlıklı gelmisti. Mahmut Özgener hazır metinden oldukça tekdüze tonda okuduğu,suya sabuna dokunmayan konuşması ile beklentileri karşılamanın uzağında kaldı. Kürsüye Sancar Maruflu'nun soyağacı tanıtımıyla çıkan "mavi kan" Özgener, temiz, dürüst, kararlı duruşunu yineleyerek, İzmir spor camiası tarafından sevgiyle kucaklanarak indi. Hangi mesajı nerede vereceği kendisinin bileceği iştir, ancak çağımızın liderlik vasıflarına göre değerlendirirsek, Mahmut Özgener'in hitabet ve karizma konusunda hala alması gereken çok yol olduğu ortadadır.

        EN ÖNEMLİ ETKİNLİK

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar