Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sektörümüzün en önemli sorunlarından yemek kartları, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nde katıldığımız toplantıyla masaya yatırıldı. Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu olarak şahsımın yanı sıra, Başkan Vekili Sait Karabağlı, Genel Sekreter Müjdat Özbahçıvanoğlu, Hukuk Danışmanı Avukat Ali Onar ve Teknoloji İşleri Danışmanı Mustafa Yavuz ile geniş katılımla toplantıda hazır bulunduk.

        Başkanlığını İç Ticaret Genel Müdürü Adnan Yakın’ın yaptığı toplantıya; İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adem Başar, Esnaf Sanatkarlar Genel Müdür Yardımcısı Özgür Arzik ile İstanbul Ticaret Odası ve Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katıldı.

        Toplantıda,uzun yıllar yapmış olduğumuz teknolojik yatırımları uzmanları vasıtasıyla, hukuksal mücadeleyi, açılan ve devam eden davaları hukuk müşavirimiz aracılığıyla belgeleri de ortaya koyarak örnekleriyle sunduk. Bunun üzerine toplantının düzenleyicisi İç Ticaret Genel Müdürü Adnan Yakın, bu konuda hazırlanıp, kendilerine ekleriyle sunulan raporun kendi yaptıkları çalışmalara ışık tutacağını, çok önemli katkı sunağını bildirdi.

        MAĞDUR EDİLMEYECEK

        Toplantıda ayrıca; yemek kartlarındaki komisyon miktarının üst limitinin sınırlandırılması, işverenlerin işçiye verdiği yemek kartlarından kazanç sağlamasının yanlışlığı, yemek kartlarının marketlerde kullanılmasının sektör için oluşturduğu tehlike gibi konular da ele alındı. Firma sahiplerinin iskonto oranlarını aşağılara çekmesinin gerekliliği de toplantıya başkanlık eden Yakın’a aktarıldı.

        Daha önce sektör çalışanları ve firma sahiplerinin öneri ve görüşlerini dinleyen son olarak sektör temsilcilerinin sorunlarını dinleyen İç Ticaret Genel Müdürü Adnan Yakın, toplantıyla ilgili tarafımızca hazırlanıp belgeleriyle ilettiğimiz raporu, Bakan Bülent Tüfenkci’ye iletip yemek kartlarıyla ilgili 3 tarafı da mağdur etmeyecek kararlar alınacağını bildirdi.

        Sektörümüz için hayati önem taşıyan toplantının, biz sektör temsilcileri için çok verimli geçtiğini, her fırsatta esnafımızdan desteğini esirgemeyen hükümetimizin toplantıdaki önerileri dikkate alacağını umut ediyorum.

        Sevgiyle kalın, ağız tadıyla yaşayın...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar