Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son dönemde sektörümüzün ve ülkemizin en önemli gündemlerinden birinin aşırı yükselen et fiyatları olduğunu, bu durumun başta vatandaşı, bir o kadar da sektörümüzü olumsuz etkilediğini belirtmiştik.

        Vatandaşın ve sektörümüzdeki işletmecilerin kırmızı ete cazip fiyatlarla ulaşabilmesi için seferber olan hükümetimiz sesimize hemen kulak verdi; vatandaşımızı ve sektörümüzü mutlu eden somut adım attı.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Et ve Süt Kurumu tarafından büyük market zincirlerine kurulacak reyonlarda halka ucuz ve sağlıklı et sunacaklarını, bu uygulamanın kısa sürede faaliyete geçeceğini söyledi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bizzat talimatının verildiği uygulamanın kısa bir süre sonra et fiyatlarını aşağılara çekeceğini belirten Fakıbaba, “Çok kısa bir zamanda belirli marketlerde reyon satın alıp oralarda et ve süt kurumunun ürünlerini satmayı planlıyorum. Belirli marketlerde reyon kiralıyorum. Benim buradaki amacın nedir? Garibana alt gelirli guruba onların keselerine uygun kıyma ve kuşbaşı gibi et ürünlerini yedirebilmek. Tüm bunları yaparken üreticiyi rahatsız etmemeye özen göstereceğiz. Eğer biz üreticiyi küstürür, üreticiyi rahatsız edersek o zaman çok daha yüksek fiyatlara bunu mal edebiliriz” dedi.

        SEKTÖR RAHATLAYACAK

        Büyük marketlerde 40-60 TL’ye kadar çıkan kırmızı et fiyatları, lokantacılık sektörü açısından da büyük tehlike oluşturmaktaydı.

        Eti yüksek fiyatlara alıp, ucuz yemek satamayan, yemek fiyatları da et fiyatlarına paralel olarak artınca müşterilerinden olan lokantacı esnafı, yaz aylarında kepenk kapatma noktasına gelmişti.

        Esnafımız, benzer sıkıntıları sektör temsilcilerine her fırsatta dile getirmekteydi. Hükümetin et fiyatlarına yönelik son uygulamasının sektörümüze rahat nefes aldıracağını, esnafımızın da vatandaşımız gibi ucuz ve sağlıklı ete kısa sürede hükümetimizin belirleyeceği noktalarda ulaşacağı günü heyecan ve umutla bekliyoruz.

        Tabi ki et sektörünün en önemli temsilcileri olan kasap esnafımızın da yaşanacak bu süreçte mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını da temenni ediyoruz...

        Sevgiyle kalın, ağız tadıyla yaşayın...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar