Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ahilik kültürünün yaşatılması bilinciyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı Ahiname dergisinin ilk sayısı yayımlandı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdimiyle başlayan derginin ilk sayısının esnaf ve sanatkâr kesimine yönelik oldukça zengin bir içeriğe sahip olduğunu görüyoruz. Ahilik ile ilgili akademik makalelerin yanı sıra güncel konulara ilişkin makaleler kaleme alınmış. Faaliyetler bölümünde ise, esnaf ve sanatkârlara sunulan hizmetlerle mevzuata ilişkin güncel bilgiler yer alırken, kültür ve sanat bölümünde ise kültürel mesleklerimizin tanıtımı ve eser incelemeleri bulunuyor.

        “Ahiname” dergisi, Bakanlığımızın esnafımıza verdiği değer ve önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Dergiyi bir çırpıda okuyunca devletimizin esnafımıza olan katkılarını, veriler ışığında detaylı bir biçimde görmek mümkün.

        DESTEKLER ANLATILDI

        Devletimizin, dergide yer alan esnaf ve sanatlarımız için verdiği destekleri sırasıyla ele alacak olursak; Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla ya da doğrudan Halkbank tarafından kullandırılan kredilerin sübvanse edildiğini, 2002 yılsonu itibariyle kredili esnaf sayısı 63.520’ken, bu sayının Ağustos 2017 tarihi itibariyle 448.957’yükseldiğini.

        Esnaf ve Sanatkarlarımıza faizsiz kredi imkanları getirildiği. Terör ve doğal afetlerden etkilenen KOBİ ve esnaf ve sanatkarlara bir yıl geri ödemesiz ve faizsiz 100 bin lira kadar kredi kullandırıldığı. Yine makine, donanım ve demirbaş alımları, işyeri modernizasyonu veya ham madde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullanma imkanı getirildiğini.

        Kredi üst limitleri 150 bin TL’ye çıkartıldığını. Esnaf ve sanatkarların borçları yeniden yapılandırıldığını. Son olarak, esnaf ve sanatkarların olumsuz kredi sicil kayıtları silindiğini öğreniyoruz.

        İşte yukarıda yazdığımız, bir o kadar da yazmak isteyip köşemize sığdıramadığımız devletimizin esnaf ve sanatkarlarımıza olan destekleri, teşkilatımız için ilk kez yayımlanan “Ahiname” adlı dergide detaylarıyla yer almakta.

        Bize kendimizi değerli hissettiren bu anlamlı dergi için emeklerinden ve desteklerinden dolayı Bakanımız Bülent Tüfenkçi’ye ve Değerli Genel Müdür Necmettin Erkan’a esnaf ve sanatkar teşkilatımız adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum... Sevgiyle kalın, ağız tadıyla yaşayın...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar