Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu yaz yaşanan rekor sıcaklardan yeme içme sektörümüz de fazlasıyla etkilendi...

        Öyle ki; ziyaret ettiğimiz odalarımıza bağlı hemen her üyemiz, “uzun yıllar ilk kez bu yıl zor durumdayız, kan ağlıyoruz” diye dert yanıyor.

        Sıcaklar vatandaşı bunalttığı gibi, zaten ayakta durmakta zorlanan sektör esnafımızı da canından bezdirmiş durumda.

        Sıcakların esnafımızı olumsuz etkileyen çok sayıda nedeni var.

        Bu faktörlerin en önemlilerini şu şekilde sayabiliriz;

        Öncelikle birçok vatandaşımız, zorunlu olmadıkça evden çıkmıyor, çalışanlar da aşırı sıcakta esnaf lokantalarına gitmek yerine, yemek öğünlerini işyerlerinde hafif gıdalarla geçiştiriyor.

        Esnafı vuran bir diğer etken de, iç turizmde bir diğer deyişle yerli turist sayısındaki belirgin artışın olduğu bu yıl da çalışan kesimin, aşırı sıcaklar nedeniyle tatilini uzun tutmaya çalışması.

        Buna paralel olarak uzun süreli tatil beldelerine akın eden vatandaşların yokluğu, yaşadıkları kentlerde sakinliğe, caddelerin de boş olmasına neden oluyor. Doğal olarak esnaf müşteri bulmakta zorlanıyor.

        Bu durum, tatil beldelerindeki esnafın yüzünü güldürürken, deniz turizminin olmadığı kentlerimizdeki esnafın işlerinin de azalmasına neden oluyor.

        MASRAFLAR KARŞILANAMAZ

        Esnafımızı umutsuzluğa sürükleyen, hayıflanmasına neden olan tüm bu etkenlere; çalışanlarının maaş ve sigorta giderleri, dükkan kiraları, elektrik ve su gibi temel giderleri de eklenince ne kadar haklı oldukları gözler önüne seriliyor.

        Her gün işyerlerine kadar gidip yüz yüze görüştüğüm, derdini dinlediğim, kepenk kapatmamak için direnen esnafımız, bu olumsuz tablonun; okulların açılması, sıcakların yerini serin havaya bırakması ve vatandaşların artık tatilden dönmesiyle tersine döneceğine inanıyor ve bu hayalle yaşıyor.

        Yaz, kış demeden tüm olumsuz etkenlere rağmen, işçisine iş ve aş vermekten vazgeçmeyen, müşterisine en mükemmel hizmeti sunmaktan taviz vermeyen fedakar esnafımızın işlerinin bir an önce gönülleri gibi güzel olması dileğimle.

        Sevgiyle kalın, ağız tadıyla yaşayın.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar