Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sezon sonu geldi, şimdi uzun uzadıya maçın detaylarına girmenin fazla bir anlamı yok.

        Mevzuya şöyle gireceğim. Bu iki güzide kulübümüz son yıllarda çok büyük sıkıntı yaşıyor. Peki, nasıl düzlüğe çıkacaklar? Her iki camia da şampiyonluk gördü, ikisi de futbol şehri, ikisi de inanılmaz bir potansiyele sahip... Ama halen içinde bulundukları durum son derece kötü... Saha içi başarısızlık bir yana, resmen borç batağı içindeler. Sebep belli elbet: Kötü yönetim... İki kulüp de son 7-8 yılda yanlış transferlere imza attılar. Tonla parayı içi geçmiş futbolculara kaptırdılar. Cambaz menajerler için adeta bulunmaz kapı oldular.

        Trabzonspor’un mevcut borcu 1 milyar lirayı aşmasına karşın, başarıya feci şekilde hasret kalındı. Bursaspor’un borcu 500 milyon liraya yaklaşmasına karşın, küme düşme tehlikeleri yaşandı.

        İki kulübün de bir “geçiş dönemi” uygulamasında yarar var. Nasıl mı? Genç, yetenekli, maliyeti düşük, başarıya aç, forma aşkı bulunan isimlerle yola devam edilmeli. Trabzonspor’daki en donanımlı isimlerin, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür olması tesadüf değil elbet. Sabırlı olunursa daha yetenekler bulunur. Bursaspor’da da Furkan ve Ertuğrul gibi isimlere daha fazla yer açılmalı. Yarınlarda çok daha güçlü bir Trabzonspor, çok daha güçlü bir Bursaspor izlenebilmesi için şimdiden doğru bir strateji izlenmesi lazım. Çuval dolusu para alıp da gönülsüz top koşturanların yerine... Aslan gibi gençlere bu güzide formalar verilmelidir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar